Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
12.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 12.28

8 let

Gregor Polončič: Z Olimpijo "na nož"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred hokejisti jeseniškega Acronija je druga sezona nastopanja v močni avstrijski ligi EBEL, v prihajajoči sezoni bo večji del bremena na ramenih 26-letnega napadalca Gregorja Polončiča.

V sezoni 2006/07 so bili najboljši strelci Železarjev Aaron Fox, brata David in Marcel Rodman, Tomaž Razingar in Jean Philipp Parre, zato so jih bogatejši avstrijski klubi razgrabili. V tej sezoni bo tako bržkone eno najnevarnejših ofenzivnih orožij Gregor Polončič, ki se je v minuli izkazal z 29 točkami (7 golov in 22 podaj), pa tudi s trdimi pestmi.

Na kaj ste bili posebej pozorni pri pripravah na novo sezono? Sistem, v katerem imaš tri tekme na teden z močnimi tekmeci in veliko potovanj, terja kar se da dobro telesno pripravljenost. Že v minuli sezoni smo dokazali, da smo bili ena bolje pripravljenih ekip, v tej pa smo to pripravljenost dvignili še za okoli 20 odstotkov. Z veliko drsanja bomo poskušali lomiti tekmece, kakšne bodo taktične zamisli trenerja, pa v tem trenutku še ne vem. Pomembno je, da smo se dobro pripravili, kako bo šlo naprej, pa bomo šele videli.

Omenili ste naporna potovanja, v tej sezoni pa bo v koledarju še eno, dolgo in mogoče manj prijetno. Članica lige je namreč tudi Alba. Bodo zato madžarske ekskurzije še posebej utrujajoče? To je pač naše delo, veliko časa preživimo v avtobusih. Mislim, da bomo na tekme z Madžari potovali dan prej in se naspali, zjutraj opravili "razdrsavanje" ter se tako v miru posvetili tekmam.

Kakšni so prvi vtisi o trenerju Kimu Collinsu. Pod njegovim vodstvom ste že opravili prvi trening na ledu … Uvodni trening je bil sicer nekoliko lažji. Malo bolj smo se posvečali podajanju, saj ima človek po daljšem počitku nekoliko "lesene" roke in noge. Zato rabiš nekaj dni, da "padeš" nazaj v ritem. Trener ima povsem kanadsko mentaliteto, ki mi sicer zelo ugaja, kaj več pa bi v tem trenutku težko povedal. Doslej je treninge vodil Rok Pekolj, Collins pa je samo opazoval, zdaj pa prevzema niti v svoje roke.

Kako se bo poznala odsotnost "golgeterjev" iz minule sezone? Kako se bo poznala, bomo videli šele 21. septembra, ko se začnejo tekme v ligi. Gre za zelo kakovostne igralce, a menim, da smo lahko s tujimi okrepitvami in domačim jedrom še vedno zelo konkurenčni v ligi EBEL.

Vključitev Olimpije je zanesljivo pridobitev za ligo in njeno atraktivnost … Zanesljivo. Zelo dobro za slovenski hokej je, da je v ligi še en predstavnik. Tudi večni derbi bo odličen zaradi gledalcev, ki so v prejšnji sezoni te tekme nekoliko pogrešali. Dvoboji bodo šli zelo "na nož", saj so tudi v Tivoliju sestavili zelo konkurenčno ekipo. To bodo spet pravi derbiji.

Bi so morda upali napovedati izide teh tekem? Morda "Zmajem" vreči rokavico? (Smeh) Ne. Ne upam si napovedovati, ker se tako človek prevečkrat opeče. A imeli bomo dovolj kakovostno ekipo tudi za premagovanje Olimpije. Še posebej, ker motiva zagotovo ne bo manjkalo.

Kako se je poznala težka sezona v ligi EBEL jeseniškim reprezentantom, ki so se merili na aprilskem svetovnem prvenstvu divizije I? Kakšne posebne utrujenosti nismo čutili, saj se napornega ritma navadiš, pride ti nekako v kri. Imeli smo dovolj premora, sledile pa so priprave na povsem drugačnih temeljih. To je povsem druga stvar, utrujenost pa je prišla šele po prvenstvu. A po končani klubski sezoni si na reprezentančnih pripravah ponovno napolniš baterije, tako da se ne gre bati, da naslednjega prvenstva ne bi zdržali.

Po zadnji sezoni je uprava Acronija Jesenic igralcem ostala dolžna nekaj plač. So te stvari sedaj urejene? Uprava je poravnala 85 odstotkov vseh dolgov, o nekaterih se moramo še dogovoriti, saj ostajajo dolgovi še za dve leti nazaj. A izpolnili so obljube in če se bo nadaljevalo tako, lahko vsaj kar se finančnih vprašanj tiče, pričakujemo dokaj mirno sezono.

Cilji so dokaj visoki. Uvrstitev v polfinale … Treba bo igrati vsako tekmo posebej. Cilje mora imeti vsak, pa naj bo to uvrstitev v polfinale ali zmaga v ligi. Za to igramo. Vemo pa, da bo izjemno težko. Na ledu bomo poskušali pokazati pravi značaj, po tem pa bomo videli, če se nam bo vse skupaj obrestovalo.

Ne spreglejte