Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 5. 2009,
13.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 5. 2009, 13.04

8 let

Aljaž Sedej: Moje srce pripada judu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Judoist Aljaž Sedej, ki se je na nedavnem evropskem prvenstvu v Gruziji okitil z bronasto medaljo in tako po 40 letih poskrbel za veselje v moškem taboru, je gost Sportalove "Desetmetrovke".

Kaj najraje počnete v prostem času? V prostem času se najraje vozim z motorjem, zelo rad grem tudi v kino. Ker veliko potujem, me domači skorajda nič ne vidijo, zato jih ponavadi ob prostem času obiščem.

Kdaj vas je bilo v življenju najbolj sram? Ne bi vedel. Ponavadi je tako, da me je pet minut sram, potem se pa temu že smejim.

Najbolj romantičen kraj za dopust v dvoje? Če si dober romantik, je vsak kraj lahko romantičen za dopust. (smeh) Res pa je, da imajo sončni zahodi na obali svoj čar, tako da bi izbral kakšno Dominikansko republiko, Sardinijo ali Korziko.

Kaj vas v vašem športu najbolj motivira? Občutki po zmagi. To občutijo le redki. Tisti, ki športa sploh ne trenirajo, pa tega nikoli ne bodo okusili. Občutek, ko zmagaš, je fenomenalen in vedno znova čakam, da se spet tako počutim. Takrat se poplačajo vsa odpovedovanja in naporni treningi.

Najbolj simpatičen slovenski športnik oziroma športnica je ... Osebno najbolj spoštujem Vasilija Žbogarja. Ne samo zaradi rezultata, ampak predvsem zaradi njegove preprostosti. Tako, kot se obnaša tak šampion, bi se moral vsak športnik.

Vaša največja življenjska skušnjava je? Nastop na olimpijskih igrah … Trenutek, ko sem stopil na blazino, si bom zapomnil za vse življenje. Že uvrstitev na olimpijske igre si štejem kot nek izpolnjen življenjski cilj in vsakemu športniku privoščim, da bi občutil čar olimpijskih iger.

V katerem (drugem) športu bi se radi še preizkusili? Da bi vrhunsko nastopal v nekem drugem športu, nimam želje. Moje srce pripada judu, rad pa bi se kdaj naučil bolje plesati in voziti cestni motor.

Prva stvar, ki jo storite, ko se zjutraj prebudite? Ponavadi še poležavam v postelji, zato postanem slabe volje, če me kdo zbudi pet minut prej, preden bi mi bilo potrebno vstati.

Kdo vas je nazadnje razočaral in zakaj? Do sedaj me še nihče ni tako razočaral, da bi si to zapomnil. Takšne stvari poskušam čim prej pozabiti in odpustiti, saj ne maram, da se z ljudmi grdo gledam.

Vaš življenjski moto je … Pain is temporary, quitting is forever.

Ne spreglejte