Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 1. 2012,
23.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 25. 1. 2012, 23.21

8 let

Zorman: Ponosen sem na ekipo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kapetan slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman je ponosen na svoje soigralce. Presrečen, saj je Slovenija po osmih letih pisala zgodovino. A ni končala v Novem Sadu.

Slovenija na papirju ni sodila niti med prvih 12 sodelujočih reprezentanc na evropskem prvenstvu v Srbiji. A izbrana vrsta Borisa Deniča je verjela vase, se borila in se ni predajala. "Nihče ni verjel v nas, vključno z novinarji, ampak mi smo tu. Potujemo za Beograd," je po tem, ko je postalo jasno, da si je zagotovila tretje mesto v skupini II in se bo borila za 5. mesto, razmišljal kapetan reprezentance Uroš Zorman, a v istem stavku dodal: "Nismo še zaključili. V Beogradu gremo po zmago."

Izbrana vrsta ni uspela premagati Špancev, čakala je na obračun med Madžarsko in Hrvaško. V trenutku, ko je se je zaslišala sirena v dvorani v Novem Sadu, so se začeli objemi, kriki veselja in skakanje do stropa. V Hotelu Park je zavreščalo v nadstropju, kjer prebivajo v Novem Sadu. "Bilo je nervozno. Upali smo, da se nam bo sreča vendarle nasmehnila," je še dodal najizkušenejši v slovenski reprezentanci.

Slovenija je na zadnjih velikih tekmovanjih – s tem, da se na dva svetovna prvenstva v zadnjih treh letih ni uvrstila – vselej domov odhajala po drugem delu tekmovanja. " Nikoli nisem bil prepričan v to, da nam lahko uspe že letos, a nekje v podzavesti sem verjel v nekakšen uspeh. Čeprav smo na papirju imeli zelo pisano zasedbo, sem po prvih tekmah na turnirju na Danskem, okrepil vero v ekipo."

"Da bomo prišli v borbo za peto mesto glede na rejting, ki smo ga imeli pred prvenstvom, ne bi rekel nihče. A včasih je dovolj, da se boriš in pokažeš pravi odnos ter karakter, je še dodal 32-letni reprezentant, ki je prvo tekmo za izbrano vrsto odigral 17. marca 1999. Ponavadi je bil razočaran: "Čez prvenstvo smo dihali eden za drugega, na nekaj tekmah nam je zmanjkalo sreča, danes pa nas je spremljala celoten dan. Zasluženo smo tretji v skupini."

Hrabre spremlja sreča

Zorman, ki nikoli ne postavljal nizkega cilja, je prepričan, da lahko Makedonijo v petek ob 15.15 premagajo: "Spet sami odločamo o sebi, proti Makedoniji, ki res igra dobro, a vseeno z našo igro lahko dosežemo največji uspeh v osmih letih in začnemo pisati novo zgodbo," je dodal. Slovenija je že pisala zgodovino. Po srebru na EP v Sloveniji in 5. mestu na EP 2000 na Hrvaškem, so v Novem Sadu že postavili nov mejnik.

Pomlajena slovenska ekipa je pokazala karakter, nepopustljivost in hrabrost. Hrabre pa spremlja sreča. "Daleč od tega, da smo vrhunski. Smo pa na dobri poti, da v nekaj letih postanemo del elite."

Kapetanu je le žal, da po izjemni kulisi s slovenskimi navijači v Vršcu, ni bilo podobno v Novem Sadu, nadeja pa se, da v Beograd v petek pridejo številni Slovenci.

Ne spreglejte