Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
24. 11. 2015,
10.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Veselin Vujović Uroš Zorman Dragan Gajić Blaž Janc rokomet evropsko prvenstvo Poljska

Torek, 24. 11. 2015, 10.29

8 let

Veselin Vujović se je razveselil vrnitve prvega vratarja

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović o igralcih, svojih dvomih in ambicijah na prihajajočem evropskem prvenstvu na Poljskem.

Čas bliskovito teče in čez slab mesec se bo v svoji pripravljalni bazi v Zrečah slovenska rokometna reprezentanca že zbrala na pripravah pred evropskim prvenstvom, ki bo na Poljskem potekalo od 16. do 31. januarja. Slovenija se bo v skupini pomerila s Španijo, Švedsko in Nemčijo.

Selektor Veselin Vujović ima v glavi že približno dve tretjini seznama 21-erice, ki bo začela priprave. "Ta trenutek je težava vratarski položaj. Gorazd Škof in Primož Prošt nista bila na zadnji akciji. Upam, da bosta zdrava in da bodo šli z nami trije najboljši. Na seznamu 21-erice bo gotovo še četrti vratar. Drugi dvom je na položaju desnega krila. Imamo sijajne igralce. Gašper Marguč igra v vrhunski formi, tako v klubu kot reprezentanci. Prihaja Blaž Janc, ki je prihodnost in suho zlato. Tu je Dragan Gajić, golgeter, eden najboljših strelcev reprezentance. Mario Šoštarič igra zelo dobro, Vid Kavtičnik pa lahko edini od naštetih igra tako na krilu kot na zunanjem položaju. Takšni igralci so vedno dragoceni," je razložil Črnogorec na slovenski klopi.

Zelo je zadovoljen, da se je po več kot dveh mesecih v vrata Nantesa vrnil Gorazd Škof ter bil proti Ivryju in Nexeju že na igrišču.

''Zorman je bil videti sijajno"

Če so nesoglasja z Gajićem obstajala, so očitno pozabljena. Selektor torej računa nanj.

Najresneje računa tudi na kapetana Uroša Zormana, ki je na prijateljskem turnirju v Nemčiji potrdil, da je tudi pod novim vodstvom številka ena na položaju srednjega zunanjega: "Najmanjši, a vseeno dvom je na položaju srednjega zunanjega. Uroš Zorman je pokazal svojo kakovost, obnašal se je kot kapetan, to je bilo videti sijajno. Dean Bombač v svojem klubu igra fenomenalno. Zelo me veseli, da je ozdravel Miha Zarabec. Tu so še Marko Bezjak, Staš in Sebastian Skube."

Vujović želi delovati po načelu "spoštuj vsakega, nikogar se ne boj" in imeti odločnosti polno ekipo. Na selektorskem položaju je približno pol leta, od maja je vodil pet tekem. Premagal je Slovaško, Latvijo, Srbijo in Brazilijo ter izgubil z Nemčijo. "Reprezentanca mi zdaj, ko sem selektor, od znotraj deluje veliko boljša kot tedaj, ko sem jo opazoval s strani. To me navdaja z zadovoljstvom," ugotavlja trener Zagreba, ki pravi, da v klubu preizkuša določene stvari tudi za reprezentanco.

Na Poljsko ne bi šel, če …

Edina slovenska kolajna na velikih tekmovanjih bo stara 12 let. Realno jih v seriji, kar na vsakem prvenstvu, ni mogoče osvajati, a če ne poskušaš, ti gotovo ne more uspeti.

"Ko smo končali turnir v Nemčiji, sem na sestanku reprezentantom rekel, da če razmišljajo o Sloveniji kot reprezentanci, ki bo uvrščena od šestega do desetega mesta, potem jaz na Poljsko ne grem. Moja želja je, da igramo za medaljo. Če se s tem kdo ne strinja, lahko brez težav odpove. Za vse, ki nimajo ambicij, da gredo po medaljo, je bolje, da ne igrajo za izbrano vrsto," je vrednoto ambicioznosti podčrtal slovenski selektor, ki ga aprila čaka še en pomemben preizkus – kvalifikacije za olimpijske igre.

Ne spreglejte