Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
14. 12. 2015,
13.08

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Veselin Vujović seznam evropsko prvenstvo Poljska Uroš Zorman Dean Bombač Primož Prošt

Ponedeljek, 14. 12. 2015, 13.08

5 let

Veselin Vujović izbral kandidate za EP na Poljskem

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović je sestavil in komentiral seznam 21 igralcev, ki bodo začeli priprave na evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila Poljska.

V drugi polovici januarja bo Poljska gostila evropsko rokometno prvenstvo, na katerem bo sodelovala tudi Slovenija. Nastopala bo v Vroclavu, skupaj s Španijo, Švedsko in Nemčijo. Selektor Veselin Vujović je razkril seznam 21 igralcev, ki bodo v nedeljo v Zrečah začeli priprave na tekmovanje.

Na seznamu in niti med rezervami ni vratarja Primoža Prošta, ki je bil v zadnjih letih redni reprezentant, občasno tudi prvi vratar, ta se bo posvetil celjenju poškodbe. Na bolniškem dopustu je tudi Aljoša Rezar, zato pa se je vrnil prekaljeni Gorazd Škof, ki v zadnjih tednih v Franciji redno in dobro brani. Matjaž Brumen in Jure Natek sta sodelovanje odpovedala, ker se ne čutita več sposobna za oster ritem tekem.

V primerjavi z ekipo, ki je letos nastopila na svetovnem prvenstvu, med drugim ni niti Uroša Bundala. Preostali najboljši so na seznamu – vsaj razširjenem. Tam je tudi Marko Bezjak, ki je tokrat izpadel iz 21-erice zaradi ostre konkurence med srednjimi zunanjimi. V ekipi za Poljsko bo prostora za 16 igralcev, Vujović bo imel možnost še za tri menjave. Razmišlja, da bi v Vroclav odpeljal 18 rokometašev.

Na olimpijske igre bi šel kar neposredno

"Cilj je odigrati kar najbolje, se uvrstiti čim višje. Idealen bi bil finale s Francozi, s čimer bi ubili kar dve muhi na en mah: neposredno bi se namreč uvrstili na olimpijske igre in osvojili medaljo. Rad bi, da iz Poljske pridemo kot zdrava reprezentanca zdravih manir z jasnim ciljem, kako naprej. Slovenija je spoštovanje uživala že do zdaj. V prihodnje pa bi rad, da bi se tekmeci bali pri žrebu izvleči nas. Slovenija ima vsekakor kakovost, ustvarjalnost, modrost,'' selektor Veselin Vujović misli usmerja tudi h kvalifikacijam za olimpijske igre v Riu, ki bodo aprila.

Poleg poklicanih je na razširjenem seznamu, s katerega je mogoče poklicati kandidate za evropsko prvenstvo, še sedem imen: Staš Skube, Blaž Janc, Mario Šoštarič, Žiga Mlakar, Miladin Kozlina, Urban Lesjak in Bezjak.

"Po mojem mnenju imajo v tem trenutku na mestu srednjega zunanjega igralca prednost Uroš Zorman, Dean Bombač in Miha Zarabec. Slednji zaradi tega, ker je mlajši, ob tem pa je to tudi v interesu slovenskega rokometa, saj bo Zorman bržkone kmalu končal reprezentančno kariero. Morda se v svoji oceni motim, a menim, da Bezjak odlične predstave kaže na klubskem prizorišču, na reprezentančnem pa ne. Razlogov za to ne poznam, po drugi strani pa tudi nimam časa za preverjanje tovrstnih zadev. Iskreno mi je žal, da Bezjaka ne bo na pripravah, a še vedno ostaja na seznamu 28 igralcev. Po svojem znanju in kakovosti si gotovo zasluži mesto v reprezentanci, a v mojem naboru igralcev so zares odločale malenkosti," je na temo Bezjaka dejal selektor.

Častno in bojevito

''Vesel sem, da sem na spisku. Kaj drugega komentirati na smem (smeh). Izbrani bodo dali vse od sebe. Slovenijo bomo ali bodo zastopali kot do zdaj, bojevito in častno. Najpomembnejše je, da si bomo po koncu prvenstva lahko pogledali v oči in si nalili čistega vina,'' pa razmišlja kapetan Uroš Zorman, ki ga še nekoliko muči poškodba prepone, a je prepričan, da njegov nastop na Poljskem, kjer izjemno uspešno igra že nekaj let, ni vprašljiv.

Do priprav naj bi bil nared - po nekaterih informacijah bi lahko v soboto že igral prvo tekmo - tudi Dragan Gajić, ki ga še vedno muči poškodba prepone.

Pred odhodom na Poljsko bo slovenska reprezentanca odigrala štiri prijateljske tekme. Z Makedonijo se bo pomerila 4. januarja v Krškem in dan pozneje v Celju, s Hrvaško pa 8. januarja v Ivanič Gradu ter naslednji dan v Kopru.

Ne spreglejte