Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
19. 4. 2015,
20.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 19. 4. 2015, 20.22

8 let

Staš Skube: Niti za trenutek nismo podvomili o zaključnem turnirju

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vse niti Gorenjeve igre je imel proti danskemu Holstebroju spet trdno v rokah Staš Skube. Čeprav poškodovan, je svojo ekipo po zmagi 31:30 potisnil na zaključni turnir pokala EHF.

Ko igra Staš Skube, igra Gorenje. In ko blesti Staš Skube, blesti Gorenje. Dejstvo je, da velenjska igra, še posebej v napadu, živi od njegovih potez. Ko ima morda kdaj slabši dan ali ko mu načrte prekriža poškodba, je podoba velenjske igre bistveno manj barvita.

Proti danskemu Holstebroju, na eni najpomembnejših tekem sezone, je dobro vedel, da mora iti "na glavo", tudi za ceno bolečine. Poškodovana mišica se namreč še vedno oglaša, ampak takšnih tekem se ne izpušča.

Proti Dancem, Velenjčani so iz Rdeče dvorane s prve tekme četrtfinala prinesli gol prednosti, je bil med odločilnimi dejavniki za preboj na zaključni turnir. To je bil dobri stari Staš, kreativen in učinkovit, z osmimi goli najboljši strelec tekme.

"Vem, da se bom vrnil v najboljši luči" "Mišica je bila ogreta, povita, vzel sem protibolečinsko tableto. Počutil sem se bolje kot v sredo proti Celju," je z letališča Sportalovim bralcem sporočil slovenski reprezentant, ki bo v prihodnjih dneh videl, koliko se je, če se je, poslabšalo stanje raztrganine, ki bi v običajnih okoliščinah zahtevala nekaj tednov mirovanja. Zadnje dni si tega Skube preprosto ni mogel privoščiti, zato pa bo predvidoma počival do začetka končnice v državnem prvenstvu.

"Samo da se je dobro izteklo. Zdaj imam tri tedne, da se 'sestavim'. Vem, da se bom vrnil v najboljši luči," je prepričan s 75 goli na desetih tekmah prvi strelec pokala EHF.

Takšen, čeprav poškodovan, je bil videti tudi proti Dancem. Strinja se, da je bila velenjska vztrajnost zelo pomemben dejavnik zmage, izpostavlja še pomen obrambe in dobrih živcev: "V naši igri ni bilo panike. Vseskozi smo vedeli, da smo boljši od Dancev. Niti za trenutek nismo podvomili o svoji poti v Berlin."

Pred očmi Sebastiana Za mlajšega izmed bratov – starejši Sebastian, ki si je tudi ogledal tekmo, igra prav na Danskem, pred kratkim je celo podaljšal pogodbo s Silkeborgom – je v klubskem smislu zaključni turnir največji uspeh kariere. Ob bok mu postavlja bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu z mladinsko reprezentanco leta 2009.

Ne spreglejte