Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
14.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 14.51

8 let

Sobotni nasprotnik ne bo razkril veliko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Edini pripravljalni test pred kvalifikacijami za SP čaka slovensko moško rokometno reprezentanco v soboto ob Blatnem jezeru. Madžarska bo dober preizkus tudi za mladega Gašperja Marguča.

Moštvo se je iz Zreč odpravilo proti Madžarski, kjer jih čakat še dva treninga pred sobotno prijateljsko tekmo (2. junij ob 16.30). Gre za edini preizkus pred dvema kvalifikacijskima tekmama za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnjega januarja gostila Španija. "Mislim, da tekma z Madžarsko ne bo razkrivala veliko, saj slednji igrajo obrambo 6-0, medtem ko Portugalci stavijo na globoke postavitve," pravi desno krilo Gašper Marguč, ki pa se že veseli kvalifikacij.

Mladi Celjan je dobil priložnost ob Draganu Gajiću, potem ko se je Matjaž Brumen odločil, da na tej akciji ne bo sodeloval. "Na prejšnjih akcijah sem bil vedno zraven, a za Gajićem in Brumnom. Zdaj se je ponudila priložnost, ki jo bom poskušal izkoristit. Izziva se ne bojim." Za slovensko člansko reprezentanco je do zdaj odigral devet tekem in zabil 38 golov, ob Blatnem jezeru pa bo bržkone prva izbira, saj se Gajić ekipi zaradi obveznosti v Franciji še ni pridružil. Ob njem bo v soboto debitant Mario Šoštarič.

"Če ne bi bil tukaj, bi bila sezona zame že končana. A raje imam takšno situacijo kot je zdaj. Ni mi težko, zelo si želim pomagati ekipi do svetovnega prvenstva," dodaja in že zre k Portugalcem: "Najbolj pomembna bo naša obramba, iz katere si lahko priborimo precej polprotinapadov in protinapadov. Portugalcem ne smemo dovoliti, da se razigra zunanja linija, mi pa moramo biti strpni v napadu." Slovenci bodo s Portugalci igrali 9. junija v Stožicah ter 16. na gostovanju. Na SP v Španijo jih vodi boljši skupni izid. "O tem, da gremo na prvenstvo ne dvomim," še doda.

Ne spreglejte