Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
17. 1. 2017,
21.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca rokomet Veselin Vujović

Torek, 17. 1. 2017, 21.49

6 let, 6 mesecev

Odzivi po remiju med Slovenijo in Tunizijo

Slovenski selektor točko posvetil tudi Makedoncem

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Slovenija Makedonija | Foto Grega Wernig/Ekipa SN

Foto: Grega Wernig/Ekipa SN

"Točko doživljam kot poraz in skrb, o kateri bomo še govorili. A nas na srečo ni drago stala," je ena od misli selektorja rokometne reprezentance Veselina Vujovića po remiju med Slovenijo in Tunizijo (28:28).

"Morda bi odigrali precej bolje, če bi v prejšnjem krogu izgubili z Makedonijo. V tem primeru bi morali pokazati značaj in vse preostalo. Glede na stanje na lestvici (Slovenija pravzaprav ni imela česa izgubiti, op. a.) sem poskušal dati priložnost mladim. Očitno je, da so nekateri v krizi. Govorim o Blažu Blagotinšku.

Odnos do igre ni bil pravi. Srečen sem zaradi točke in ljudi, ki nas gledajo. Tudi tistih v Makedoniji in na Islandiji, ki so pričakovali, da odigramo korektno in športno do konca. Točko doživljam kot poraz in skrb, o kateri bomo še govorili. A nas na srečo ni drago stala. Poraza še nimamo," je bil po remiju s Tunizijo hkrati zaskrbljen in zadovoljen Veselin Vujović.

Slovenska reprezentanca je proti Tunizijcem predvsem v drugem polčasu igrala slabo, zaostajala že za pet golov, nato pa v dobrih petih minutah ta rezultatski minus tudi izničila.

Tunizija je bila proti Sloveniji pred zmago, a se Slovenci s tem niso strinjali. | Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Tunizija je bila proti Sloveniji pred zmago, a se Slovenci s tem niso strinjali. Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com

Rezervisti boljši od prvokategornikov

V osmini finala se bodo Slovenci pomerili z Rusijo ali Brazilijo. Vujovića skrbi slabša forma nekaterih nosilcev igre, saj je zaostanek v drugem polčasu "pridelala" večinoma prva postava. Z novinarji pa je delil tudi nekoliko nenavadno misel o Makedoncih, ki jih ni pozabil niti med tekmo. Slovenska točka je namreč osmino finala priskrbela tudi njim. V Makedoniji pa je Vujović zaradi uspešnega delovanja v Vardarju za nekatere prava ikona.

Veselin Vujović je razmišljal tudi o Makedoncih, ki so jim Slovenci (lahko) pomagali v osmino finala. | Foto: Grega Wernig/Ekipa SN Veselin Vujović je razmišljal tudi o Makedoncih, ki so jim Slovenci (lahko) pomagali v osmino finala. Foto: Grega Wernig/Ekipa SN "V zadnjih sedmih ali osmih minutah sem razmišljal tudi o igralcih in strokovnem vodstvu Makedonije, ki so tekmo verjetno spremljali po malih zaslonih. Tako kot vsa Makedonija. Vem, kako Makedonci živijo za rokomet. To je moj poklon Kiru Lazarovu, Filipu Mirkulovskemu, Stojančeju Stoilovu in vsej športni Makedoniji.

Tudi navijačem v Sloveniji, ki jih nismo razočarali. Morda delno. Mislim, da imamo lahko dvignjeno glavo in čisti obraz. To je bila za nas velika šola," je dejal slovenski selektor in se že ozrl proti Špancem, s katerimi se bo Slovenija v četrtek pomerila za prvo mesto v skupini.

Prepričan, da bo drugače

"Španci, ki pred našo tekmo v nasprotju z nami ne bodo imeli dneva počitka, bodo gotovo kaznovali takšen način igranja, kot smo ga imeli tokrat. A globoko sem prepričan, da ne bomo igrali tako," je prepričan Vujović. Odločilne tekme šele prihajajo. Tekma s Tunizijo je bila razmeroma nepomembna. Navsezadnje pa je dejstvo, da je moral priti slab dan in da je tokrat prišel v pravem trenutku.

Ne spreglejte