Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 7. 2019,
20.30

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Japonska slovenska rokometna reprezentanca Vigo mladinsko svetovno prvenstvo

Četrtek, 18. 7. 2019, 20.30

4 leta, 9 mesecev

VIGO, SP DO 21 LET

Slovenski rokometaši do druge zmage v Vigu, padla je Japonska #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v drugem krogu skupinskega dela svetovnega prvenstva do 21 let danes v španskem Vigu premagala Japonsko z 29:22 (16:12). Izbranci slovenskega selektorja Saše Prapotnika so pred tem ugnali Tunizijce z 32:25, v nadaljevanju pa se bodo pomerili še z Američani, Srbi in Španci.

Slovenija je prevladovala tudi na drugi tekmi SP v Vigu. Uspešnejša je bila na vseh položajih, iz katerih so si rokometaši pripravili priložnosti za strel, razpoložen je bil tudi vratar Gašper Dobaj, ki je zbral 11 obramb. Dve je dodal Ferjan. Po strelu Domna Novaka, ki je prvi načel mrežo Japoncev, sta bili reprezentanci do polovice polčasa rezultatsko blizu, nato pa so si Prapotnikovi fantje prvič priigrali pet golov prednosti. Ob polčasu so vodili za štiri.

Horžen MVP tekme

Kakovost slovenskih rokometašev se je pokazala v drugem delu tekme, ko so fantje Japonce dokončno pustili za sabo. Razlika na semaforju je narasla na sedem točk, taka je bila tudi ob zadnjem sodniškem pisku. Selektor je ob razpoloženi klopi lahko spočil nekatere igralce, saj z napornim ritmom tekmovanja nadaljujejo že jutri. Naziv najkoristnejšega igralca tekme je pripadel Kristjanu Horženu.

Tretji tekmec Slovenije bo reprezentanca Združenih držav Amerike. Tekma bo na sporedu ob 18.30, v živo si jo lahko ogledate na SportKlubu 1. Napredovanje si zagotovijo štiri najboljše izbrane vrste, poleg že omenjenih reprezentanc sta v skupini A še Srbija in Španija.

"Jutri gremo po novo zmago, ki nas bo ponesla še bližje k osmini finala"

"Časa za pripravo na tekmo z Japonsko je bilo manj, zato je bila tekma malce težja od prve. Fantje so pokazali pravi značaj in nadzorovali potek srečanja. Jutri gremo v boj po novo zmago, ki nas bo ponesla še bližje k osmini finala. Naša želja je, da se z gostitelji prvenstva borimo za prvo mesto v skupini," iz Španije sporoča selektor Slovenije Sašo Prapotnik.

V osmino finala se bodo uvrstile štiri najboljše izbrane vrste iz skupine A. V skupini B, ki se v izločilnih bojih križa s slovensko skupino, nastopajo Francija, Švedska, Egipt, Južna Koreja, Avstralija in Nigerija.

Preberite še:

Sašo Prapotnik
Sportal Slovenski rokometaši zmagovito začeli SP do 21 let
Ne spreglejte