Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 7. 2013,
10.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

mladinska rokometna reprezentanca Slavko Ivezič

Petek, 26. 7. 2013, 10.25

7 let, 12 mesecev

Slovenski mladinci ugnali še Madžare

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na prvi tekmi za uvrstitev od 9. do 12. mesta na rokometnem mladinskem SP-ju v Bosni in Hercegovini je Slovenija ugnala Madžarsko s 23:19 (10:12). Za končno 9. mesto se bodo borili v soboto s Srbijo.

Slovenski mladinci bodo na svetovnem prvenstvu v Bosni in Hercegovini igrali za končno deveto mesto. Na uvodni tekmi v skupini od 9. do 12. mesta so po preobratu v drugem polčasu premagali Madžarsko s 23 : 19 (10 : 12), za deveto mesto pa se bodo v soboto, 27. julija, ob 16.30 pomerili s Srbijo, ki je premagala Nemčijo z 32 : 31 (18 : 18).

Enajst dni po prvi tekmi svetovnega prvenstva se je Slovenija v olimpijski Zetri še enkrat srečala z Madžarsko, tokrat na tekmi za uvrstitev od 9. do 12. mesta. Za razliko od prve tekme so Madžari nastopili brez poškodovanega Autha, ki ga je zamenjal Nikola Stojanović. Zelo perspektivno ekipo prihodnosti sicer sestavljajo v veliki večini igralci druge ekipe Veszprema. Ponovni nastop proti Sloveniji so si Madžari priborili po zmagi z Dansko, ki je na zadnjih petih svetovnih prvenstvih prav vsakič osvojila kolajno, tokrat pa bo prvič po letu 2001 brez nje in bo uvrščena za Slovenijo.

Začetne minute tekme v Sarajevu so minile v znaku petih zaporednih izenačenj, v 16. minuti pa so imeli Slovenci prvič prednost dveh zadetkov (7 : 5). Nato so Madžari izenačili na 7 : 7, v predzadnji minuti prvega polčasa pa so imeli že tri gole plusa (11 : 8). Po zaostanku z 10 : 12 ob polčasu je ekipa selektorja Slavka Iveziča (obramba 5–1 namesto 6–0) na začetku drugega dela igre v dobrih petih minutah naredila delni izid 4 : 0 in povedla s 14 : 12. Madžari so se zatem približali na 13 : 14, toda mladi Slovenci so po treh zaporednih zadetkih v 41. minuti vodili že s 17 : 13.

Madžari, ki jih trenira znani Janos Gyurka, so se nato dvakrat približali le na dva gola razlike (16 : 18, 17 : 19). Toda Jure Gorenjak, Tilen Kodrin in Aleksander Špende so se zatem vpisali med strelce in slovenska reprezentanca je šest minut in pol pred koncem tekme vodila z 22 : 17. Zmagovalec prve tekme v skupini od 9. do 12. mesta na letošnjem SP-ju v Bosni in Hercegovini je bil tako odločen. Slovenci, pri katerih je blestel vratar Rok Zaponšek (15 obramb od 29 strelov), najučinkovitejša pa sta bila Špende (6 golov) in Kodrin (5), se bodo v soboto za končno deveto mesto pomerili z reprezentanco Srbije. "Obe ekipi sta prikazali igro na zavidljivi ravni. Naša igra v obrambi je bila dobra, in to je bil ključ do uspeha v tem srečanju. Upam, da bo tako tudi na zadnji tekmi proti Srbiji," je po tekmi za spletno stran Rokometne zveze Slovenije dejal selektor Ivezič.

Ne spreglejte