Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2008,
20.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2008, 20.24

6 let, 6 mesecev

Slovenci s kančkom upanja za SP na Hrvaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko so se pojavile informacije, da naj bi Kuba odpovedala nastop na januarskem svetovnem prvenstvu na Hrvaškem, se je vrnila trohica upanja tudi za slovensko izbrano vrsto.

Čeravno se upanje gradi na sila trhlih temeljih, to vseeno obstaja. Še vedno namreč ni popolnoma jasno, kako je z nastopom reprezentance Kube na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem čez dober mesec dni. Že sredi decembra je zakrožila informacija, da je kubanska izbrana vrsta odpovedala nastop in bo namesto nje nastopila reprezentanca Čila. A tega takrat ni nihče potrdil. Zato je ista novica pretekli teden še enkrat razburila javnost. Nasprotujoče informacije so dvignile veliko prahu pri gostiteljih svetovnega prvenstva. Tamkajšnji mediji so namreč že pisali, da bo namesto Kube in Čila na SP na Hrvaškem med 17. januarjem in 1. februarjem nastopila Islandija. Kar bi seveda pomenilo, da bi skupina B imela povsem drugačno težavnost (Hrvaška, Švedska, Španija, Južna Koreja, Kuvajt, Kuba/Čile/Slovenija/Islandija?)

A tudi, če bi do tega prišlo, da ne Kuba ne Čile (mesta priborjena na panameriških kvalifikacijah) ne bi potrdili nastopa na svetovnem prvenstvu, bi to mesto pripadlo Sloveniji. Kot prvi iz Evrope oziroma rokometno najmočnejše celine. Spomnimo, Slovenija je na zadnjem svetovnem prvenstvu osvojila 10. mesto (Islandija je bila 8.), na EP je bila Slovenija prav tako 10., medtem ko so bili Islandci 11.

V preteklosti so t.i. "eksoti" že precejkrat v zadnjem hipu odpovedali nastope na svetovnih prvenstvih, zato možnost za Slovenijo obstaja. Sicer majhna. Tudi reprezentantje so znova začeli upati … Še vedno niso pozabili blamaže v kvalifikacijah proti Slovaški ter izgubljeno priložnost. Morda pa bo slovenskemu rokometu končno spet nekoliko zapela Fortuna.

Ne spreglejte