Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
25. 3. 2014,
19.55

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rokomet Izola Ormož

Torek, 25. 3. 2014, 19.55

4 leta, 6 mesecev

Rokometna tragikomedija: Izola prišla z devetimi, gole zabijal vratar

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še vedno odmeva tekma v spodnjem domu prve rokometne lige, ki je imela skrb zbujajoče obrise.

Zgodba je svoje korenine pognala v zadnjem krogu končnice za obstanek v 1. ligi NLB Leasing. V Ormožu so gostovali Izolčani. Obračun sedme in desete ekipe oziroma prve in četrte, če pod drobnogled vzamemo le drugo polovico lestvice. A Ormožani so slavili kar s 25 goli prednosti. Ne, za to ni bila kriva nadzemeljska predstava rokometašev Saše Praprotnika, ampak neverjetno okleščena zasedba Primorcev.

Dva vratarja, ob njiju pa mladinci in kadet. Skupaj vsega devet igralcev, ki je do polovice tekme doseglo pet golov. Vratar Dragan Kevič, ki je v dresu Gold Cluba okusil tudi ligo prvakov, je igral krožnega napadalca (!) in zabil dva gola, za kar je na Hardeku požel ovacije. Opazovalci se zgražajo, vzklile so govorice, da Izola ''izbira'' tekme: proti nekaterim igra na vso moč, proti drugim ne. Trener Borut Hren to zanika, čeprav priznava, da so na pokalno tekmo s Celjem namenoma prišli s pomlajeno zasedbo. Pa v Ormož?

''Trije igralci so šli na poroko, dva sta poškodovana, dva nista dobila menjave v službi, eden pa je imel primer smrti v družini,'' pojasnjuje Hren, ki mu seveda ni niti najmanj lahko. Rokometaši igrajo zastonj, s čimer so se pač morali sprijazniti. Trenirajo po dva- ali trikrat na teden, vseeno pa so trenutno na mestu, ki zagotavlja obstanek v ligi.

Ni vzvodov, s katerimi bi lahko vzpostavil kozmos vadbe. A vseeno, tudi na račune igralcev v drugih ekipah več mesecev ne roma niti evro. Predvsem pa se mora o svojih zmožnostih in željah opredeliti klub. Morda je Izola ta hip izstopajoč primer, a težava je bistveno širša, obsega več klubov in je sila skrb zbujajoča. Gre za ves slovenski rokomet. ''To ni na ravni prve lige, nimam posebne razlage,'' priznava Hren, klubski trener in sekretar, ki meni, da se v prihodnjih krogih v primorskem prvoligašu ne bo spravilo na kup toliko nesrečnih okoliščin.

Ne spreglejte