Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 1. 2010,
17.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 9. 1. 2010, 17.06

8 let

Rokometaši zanesljivo ugnali Čehe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po porazu v dramatični končnici proti evropskim prvakom Dancem (35:36) se je moška reprezentanca Slovenije v drugem krogu mednarodnega turnirja na Danskem pomerila s Češko.

Slovenski rokometaši so v Horsensu na tekmi, polni preobratov, po izenačenem prvem polčasu (17:17) na koncu visoko zmagali s 37:30. V nedeljo ob 13.50 se bodo Slovenci pomerili še z Norveško.

Potem ko so slovenski rokometaši z gostitelji igrali v Randersu, so se s Češko pomerili v Horsensu. Medtem ko so na prvi tekmi na tribuni ostali Dušan Podpečan, Klemen Cehte, Nejc Poklar, Jure Dobelšek in Dragan Gajič, se je selektor Zvonimir Serdarušić na današnji tekmi odločil za nekaj igralskih menjav. Med gledalce so se preselili Aljoša Rezar, Nenad Bilbija, Jure Natek, Matjaž Brumen in že od prej Dobelšek, med šestnajstimi igralci na zapisniku pa so se znašli Podpečan, Cehte, Poklar in Gajič.

Proti Čehom, ki so v prvem krogu turnirja za pokal Cimber Sterling premagali Norvežane s 33:28, so slovenski rokometaši v osmi minuti povedli s 4:23, toda tri minute kasneje so naši nasprotniki že vodili s 6:5. Njihova prednost je do trinajste minute narasla že na tri zadetke (8:5), šest minut pozneje pa je Češka vodila že z 12:8. V naslednjih minutah so slovenski igralci zaostanek prepolovili (10:12, 11:13), v zadnjem delu prvega polčasa pa so po dolgem času vendarle izenačili (13:13). Toda za našo izbrano vrsto je znova sledil hladen tuš, kajti Čehi so dosegli tri zadetke zapored in povedli s 16:13. Na srečo so Slovenci odgovorili z enako mero in s tremi zadetki znova poskrbeli za izenačenje (16:16), brez zmagovalca (17:17) pa se je končal tudi prvi polčas.

Drugi polčas je bolje začela reprezentanca Češke, ki je dvakrat zadela v polno, toda z delnim izidom 4:0 je Serdarušićeva četa znova prevzela vodstvo (21:19). Sledil je še en odgovor nasprotnikov, kajti po zaslugi Filipa Jiche in Jana Filipa so v 39. minuti poskrbeli za ponovno izenačenje (21:21). Sledilo je še nekaj izenačenj (nazadnje pri 24:24), med 46. in 50. minuto pa si je Slovenija priigrala kar štiri zadetke prednosti. Kljub dvema izključitvama na naši strani Čehi niso uspeli zmanjšati zaostanka, v 51. minuti pa je bilo na semaforju že 32:26 za Slovenijo. Tudi štiri minute pred koncem tekme v Horsensu so imeli slovenski rokometaši šest zadetkov prednosti (34:28), kljub visoki razliki pa so jo nato še povečali. V 58. minuti so si prvič priigrali kar osem zadetkov naskoka (36:28) ter se tako na koncu veselili visoke in zaslužene zmage.

Ne spreglejte