Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 5. 2008,
10.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 20. 5. 2008, 10.10

8 let

RK Olimpija v novo sezono s smelimi načrti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometni klub Olimpija je po dolgih prizadevanjih za finančno in organizacijsko stabilizacijo kluba k sodelovanju pritegnil predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca ter managerja Jureta Jankovića.

Vodstvo kluba je ob tem že podpisalo pogodbe s tremi slovenskimi reprezentantkami Mišo Marinček, Katjo Čerenjak in Nino Jeriček.

Rokometni klub Olimpija, ki bo prihodnje leto praznoval tudi 60. obletnico delovanja, s temi potezami za rokometno sezono 2008/09 napoveduje pohod na najvišja mesta v slovenskem ženskem rokometu, ki jih je v preteklosti že osvajal. "Veseli in ponosni smo, da nam je za dejavno sodelovanje v klubu uspelo prepričati uglednega gospodarstvenika in ljubitelja rokometa Franja Bobinca ter Jureta Jankovića, ki se lahko pohvali z izjemnimi rezultati na področju ženskega rokometa v Sloveniji," je dejal predsednik Olimpije Dušan Kecman.

Do začetka nove rokometne sezone bodo na skupščini kluba oblikovali širše vodstvo kluba, podali poročilo o dosedanjem delu in natančneje oblikovali načrte za prihodnost. Osrednje vodilo Olimpije za prihodnje sezone pa je že znano - vrniti se na visoka mesta, ki jih je klub že dosegal, tako v Sloveniji kot tudi v evropskem merilu. "Spomnimo se, da se RK Olimpija v sezoni 1996/97 lahko pohvali tudi z osvojitvijo evropskega pokala EHF, kar je dosežek, ki je z zlatimi črkami zapisan v zgodovino slovenskega ženskega rokometa," še dodaja Kecman.

Rokometni klub Olimpija je začel delovati leta 1949 kot del športnega društva Enotnost, leta 1952 se je preimenoval v RK Svoboda, od leta 1965 pa nosi današnje ime - Olimpija. Skozi vse to obdobje je RK Olimpija dosegal odlične rezultate - že leta 1953 so igralke nastopile v finalu državnega prvenstva v Subotici -, po osamosvojitvi so rokometašice RK Olimpije v sezonah 91/92, 92/93 in 93/94 osvojile naslove državnih prvakinj, leta 1992 in 1993 pa tudi pokal Slovenije.

Ne spreglejte