Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
11.47

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 11.47

8 let, 3 mesece

Pungartnik se ne ustavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometna liga prvakov, nemško, špansko, francosko, avstrijsko, hrvaško, madžarsko, švicarsko državno prvenstvo. Množica slovenskih rokometašev na začasnem delu v tujini.

Najbolj je zagotovo izstopal Roman Pungartnik v elitni evropski ligi, ki je proti svojemu nekdanjemu klubu iz rojstnega mesta zabil kar 11 golov ter tako preprečil veselje Celja PL. Sila nenavaden razplet je prinesel obračun med švicarskim Kadttenom in hrvaškim Zagrebom. Slednji je doživel še drugi poraz, a tokrat je dobil priložnost v igri tudi Branko Bedekovič, ki je rojaka Dušana Podpečana v vratih švicarskega prvaka premagal dvakrat. Celjan v Švici je v golu branil 45 minut, med drugim je ubranil sedemmetrovko Mirzi Džombi. Za še eno presenečenje je poskrbel avstrijski Bregenz, ki je vzel skalp danskemu Gudmeju. Mare Hojč še naprej rešeta mrežo nasprotnikov - tokrat je zadel šestkrat, enkrat s sedmih metrov. Že sredi tedna sta bil v Evropi uspešna Vid Kavtičnik ter Renato Vugrinec. Prvi je s Kielom še tretjič zmagal, ter se med strelce vpisal štirikrat, drugi pa je proti Tatranu zadel trikrat. Novi dve točki je v ligi prvakov vknjižil tudi Pick Szeged, za katerega je Luka Žvižej v Belorusiji zadel enkrat. Ciudad Real je brez težav v 3. krogu LP premagal Drammen, Sergej Rutenka je v statistiki obstal pri treh zadetkih, Uroš Zorman pa pri dveh.

Hribar dvakrat v tednu dni

V nemški Bundesligi sta se izkazala Roman Pungartnik, ki je h končnemu izidu Gummersbacha prispeval sedem zadetkov, kar pa ni pomagalo k zmagi v 9. krogu nemškega prvenstva proti Hamburgu. Zaostalo tekmo 8. kroga je odigral Grosswallstadt, za katerega je Boštjan Hribar zadel kar devetkrat. V sobotnem obračunu tekočega kroga pa je bil proti Melsungenu nekoliko manj učinkovit s tremi zadetki. V nekaj dneh je njegova ekipa tako iztržila remi in doživela poraz. Kavtičnik (4 zadetki) pa je s Kielom igral proti Balingenu ter visoko zmagal in prevzel vodstvo na nemški lestvici. Aleš Pajovič je dosegel pet zadetkov.

V španski ligi Asobal sta v 5. krogu največ zadetkov dosegla Sergej Rutenka (5) ter Uroš Zorman (4) s Ciudadom Realom, ki je ugnal Aragon Bena Lapajneta. Slednji je ubranil 11 od 45 strelov. Renato Vugrinec je v Pamploni zmagal proti Teki Cantabri in bil dvakrat strelec, trikrat je bil uspešen Ognjen Backovič z Arratejem, ki je na gostovanju premagal Teucro. Jure Jeraj je k zmagi prispeval z devetimi obrambami (26-odstoten), medtem ko Gregor Lorger ni dobil priložnosti z Valladolidom, prav tako ne Nenad Bilbija, njun Valladolid pa je presenetljivo klonil pri Logroniu. Zoran Lubej je za Antequero zadel dvakrat, kar ji ni pomagalo preprečiti končnega poraza s Torreviejo.

V francoskem pokalu je Chambery Jureta Natka skozi šivankino uho napredoval v četrtfinale, potem ko je na prvi tekmi v sredo s 27:24 premagal Istres, v soboto pa na gostovanju klonil s 26:29. To pa ni uspelo Saint Raphaelu Tadeja Sveta, za katerega ja bil Creteil prehud zalogaj.

Ne spreglejte