Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 2. 2008,
16.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 8. 2. 2008, 16.28

8 let

"Pajo" pričakuje zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto bo v Velenju gostovala zvezdniška zasedba Ciudada Reala, kjer igrata tudi dva Slovenca – Uroš Zorman in Aleš Pajovič. S slednjim smo se pred tekmo pogovarjali na Sportalu.

Liga prvakov bo po koncu evropskega prvenstva znova začela z nastopi, saj se v petek s tekmo med Čehovskimi medvedi in Adamarjem začenja 1. krog glavnega dela tekmvovanja.

V Velenju na zmago

Od obeh slovenskih ekip, ki sta si priigrala napredovanje, bodo prvi na igrišče stopili rokometaši Gorenja iz Velenja, ki se bodo zoperstavili Ciudadu Realu. Slednji prihaja v Slovenijo kot absolutni favorit, saj ima najbogatejšo zasedbo v Evropi, ob enem pa je svojo moč pokazal tudi v predtekmovanju, ko je v konkurenci Flensburga, Drammna in Zaglebie Lubina prepričljivo osvojil prvo mesto z maksimalnim številom točk.

Pri španskih prvakih bo nastopil tudi slovenski levi zunanji igralec Aleš Pajovič, ki pred sobotnim obračunom pravi: "V soboto imamo prvo tekmo v Evropi, dve tekmi pa imamo že za sabo v španskem državnem prvenstvu. V Velenju gremo na zmago, pogledali pa smo si tudi že video, kako igra Gorenje."

Brez težav z utrujenostjo

V času klubskega premora, ko je bilo na sporedu evropsko prvenstvo na Norveškem, je večina igralcev Ciudada sodelovala na tem prvenstvu. Številni klubi so se zaradi napornega tempa pritožili glede reprezentančnih prvenstev, o napornem ritmu pa 28-letni "bombarder" pravi: "V klubu imamo 17 igralcev, vsako tekmo počiva trojica. Prav zaradi velikega števila igralcev, ki se rotirajo, nimamo večjih težav z utrujenostjo."

"Oba dva igralca potujeta v Velenje, prav tako sem prepričan, da bosta tudi zaigrala. Težave s poškodovanim gležnjem je imel tudi Petar Metličić, ki pa se je vrnil. Težave ima tudi Rolando Urios, ki po vsej verjetnosti ne bo igral, medtem ko ostali igralci nimajo težav s poškodbami," je nekdanji igralec Celja PL opisal zdravstveno stanje obeh organizatorjev igre in ostale težave s poškodbami.

Ne pričakuje spremembe

Prvi del sezone je "Pajo" odigral pri nemškem Kielu, kjer je dobil veliko več priložnosti v napadu, kot v Španiji. Še bolje se je odrezal v reprezentančnem dresu, kjer je bil kar lep čas na samem vrhu strelcev, na koncu pa končal z 39 zadetki na sedmem mestu, vendar pa je imel od tistih, ki so imeli na koncu boljši dosežek dve tekmi manj.

"Moj status v Ciudadu je drugačen kot v reprezentanci, saj imam tukaj predvsem naloge, da čim bolje odigram v obrambi. Mislim, da se status ne bo nič spremenil in da bom še naprej igral predvsem v obrambi. To sta pokazali tudi zadnji dve klubski tekmi, kjer sem igral predvsem v obrambi, tako da ne pričakujem kakšne spremembe," je o morebitni spremembi statusa v igri v napadu za konec za Sportal dejal Pajovič.

Ne spreglejte