Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 3. 2008,
10.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 12. 3. 2008, 10.18

8 let

Nova regionalna liga za močnejši Krim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Že letošnjega septembra bodo rokometašice Krima Mercatorja začel z igranjem v novi regionalni ligi, kjer bodo igrali klubi iz Hrvaške, Črne gore, Makedonije, Avstrije in Slovenije.

Na pobudo klubov, ki večinoma nimajo prave konkurence v domačih prvenstvih, bo v prihodnji sezoni nastala nova regionalna liga, neke vrste jadranska rokometna liga. Sodelovalo bo osem klubov s področja nekdanje Jugoslavije (Podravka in Lokomotiva (Hrvaška), Niš in Lasta (Srbija), Budućnost (Črna gora), Kometal (Makedonija) ter avstrijski Hypo in slovenski Krim.

Petrol kot generalni sponzor?

S podobno ligo so poskušali že pred leti, a se ni uveljavila, saj ni bila ustanovljena posebna družba, ki bi upravljala z ligo, težave so se pojavljale tudi pri financiranju, terminih igranja in še čem. Tokrat naj bi pod okriljem Petrola (po njem naj bi se liga tudi imenovala) vse teklo kot se spodobi. Vsi sodelujoči so že dobili zeleno luč od posameznih panožnih zvez, ligo pa je podprla tudi Evropska rokometna zveza.

Vsekakor bo za Krim liga sila dobrodošla glede na to, da edine težke tekme igra v ligi prvakinj, doma pa nima prave konkurence. Seveda ob novi regionalni ligi ne bo nastopal v državnem prvenstvu.

Administrativno bi ligo vodila Rokometna zveza Slovenije, tekmovanje pa naj bi se pričelo v sezoni 2008/2009. Vsi predstavniki klubov so to idejo in predlog pozdravili in podprli. Na sestanku 28. februarja v prostorih Rokometne zveze Slovenije, ki ga je sklical in organiziral Krim Mercator, so bili vsi predstavniki mnenja, da je potrebno čim prej ustanoviti gospodarsko družbo z sedežem v Ljubljani, lastniki pa bi bili vsi klubi z enakovrednim vložkom kapitala.

Predstavniki klubov so bili mnenja, da bi bil Leopold Kalin primeren za v.d. direktorja novoustanovljene družbe. O tem so na včerajšnji seji predsedstva razpravljali tudi na sedežu RZS.

Ne spreglejte