Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 1. 2011,
8.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 8. 1. 2011, 8.49

7 let, 12 mesecev

Norvežani do odločilne prednosti v prvem polčasu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nastop na močnem mednarodnem turnirju v Winterthurju v Švici je moška članska reprezentanca Slovenije začela s porazom. V prvem krogu "Yellow Cupa" je s 33:36 izgubila proti Norveški.

V prvem krogu mednarodnega turnirja "Yellow Cup“ v Winterthurju bi se morala slovenska reprezentanca pomeriti z gostitelji Švicarji, toda po spremembi parov in terminov tekem se je moštvo selektorja Borisa Deniča pomerilo z Norvežani. Skandinavci, ki jih naslednji teden čaka nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem, so si odločilno prednost za končno zmago priigrali že v prvem polčasu tekme v dvorani Eulachalle.

Po prvih tridesetih minutah so imeli Skandinavci že sedem zadetkov prednosti (18:11), za visoko razliko pa sta bila najzaslužnejša vratar Steinar Ege (skupaj 17 obramb) in strelsko razpoloženi Kristian Kjelling, ki je dosegel kar enajst zadetkov. V slovenski reprezentanci sta tokrat med gledalci na tribuni ostala vratar Primož Prošt in zunanji igralec Saša Barišić, edini med šestnajsterico, ki proti Norvežanom ni stopil na igrišče, pa je bil Dean Bombač. V prvem polčasu je slovenska izbrana vrsta malce podlegla pritisku in začetni tremi, ki pa se jo je Deničeva četa v nadaljevanju povsem znebila. V drugem polčasu so bili slovenski rokometaši najmanj enakovreden tekmec Norvežanom, pri katerih je po odhodu Egeja z igrišča v 45. minuti njegov naslednik v vratih do konca tekme zbral samo dve obrambi. Obe reprezentanci sta vseh šestdeset minut v obrambi igrali sistem 6-0, v 50. minuti pa je Norveška ostala brez Borgeja Lunda, ki si je zaradi tretje izključitve in rdečega kartona prislužil predčasen odhod z igrišča.

Toda dve minuti pozneje je rdeči karton dobil tudi slovenski vratar Jure Vran, ki je posredoval v norveškem protinapadu. Do konca tekme so Slovenci več kot prepolovili zaostanek, ki so ga imeli po prvem polčasu, končni izid v Winterthurju pa je bil 36:33 za Norveško.

Ne spreglejte