Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 1. 2010,
18.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 26. 1. 2010, 18.22

8 let

Nezaustavljivi Francozi v drugem polčasu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenija je v drugem krogu drugega dela EP proti svetovnim in olimpijskim prvakom odlično začela, a zgodbe v drugem polčasu ni uspela nadaljevati. Na koncu je proti Francozom klonila z 28:37.

Navkljub velikim težavam s kolenom je kapetan slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman le začel obračun s Francozi. Ob njem sta bila v napadu še Renato Vugrinec in Aleš Pajovič, Miha in Luka Žvižej ter Dragan Gajič, v vratih pa Gorazd Škof. Slovenci so začeli z obrambo 6-0, kjer sta v srednjem bloku dobro delovala Pajovič in Kozlina, ki sta s prekrški ustavljala francoske "orjake".

Naša reprezentanca je celo v 6. minuti prišla do vodstva s 4:3, a nato žal ob tem, ko je bil izključen Kozlina, zapravila nekaj napadov. Francozi so tako predvsem preko Michaela Guigouja in Sebastiana Bosqueta premagovali Škofa. V 15. minuti pa ga je v vratih zamenjal Aljoša Rezar, ki se je znova izkazal.

Vodstvo po prvem polčasu, nato potop

Po njegovih odličnih obrambah in lepi igri v napadu sta zadela Kavtičnik (s sedmih metrov), nato pa iz igre s prodorom še Zorman za prvo slovensko vodstvo za dva zadetka v 20. minuti (13:11). Francoski selektor je nato vzel minuto odmora in začel bolj tesno pokrivati slovenske igralce. Dve napaki, dva protinapada in svetovni ter olimpijski prvaki so izid poravnali na 13. Francoska igra je bila daleč od blesteče, naši fantje so jih precej dobro zaustavljali. Žal so zapravili nekaj protinapadov, saj bi lahko na odmor odšli z večjo prednostjo. Tako je bilo 18:17.

S štirimi zaporednimi zadetki Guigouja ter po enim Abaloja in Sorhainda je Francija z delnim izidom 6:1 v 36. minuti prišla do prednosti +4 (23:19). Po vrsti tehničnih napak in treh obrambah Omeyerja (v drugem polčasu se je razbranil), je za šele drugi gol Slovenije v polčasu poskrbel Kavtičnik (20:23).

Odtlej je zelo šepala slovenska realizacija, kar so nasprotniki seveda izkoristili ter razliko povišali na sedem golov (49. minuta, 23:30). Slovenska reprezentanca je zadnji del odigrala preveč nedisciplinirano v napadu, žoge so padale iz rok, znova ni bilo pravega timskega dela in Francija se je na koncu veselila prepričljive zmage. Slovenija pa se je poslovila od sanj o polfinalu.

Ne spreglejte