Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 1. 2009,
20.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 1. 2009, 20.15

8 let

Nemci so se znesli tudi nad hrvaškim zdravstvom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nemški rokometni selektor Heiner Brand je na nedeljski tekmi SP proti Norveški bentil nad slovenskima sodnikoma, nič kaj prizanesljivo mnenje pa nima o hrvaškem zdravstvu.

Nemčija je v nedeljo s 24:25 izgubila proti Norveški, nemški selektor pa se je ob izteku tekme jezil na slovenska sodnika, ki sta 14 sekund pred koncem tekme dvakrat žogo vrnila na izvajanje avta, ker tega Nemci niso prav izvedli. Enemu je celo grozil s pestjo (sodniku Ljubiču), vendar se je nato umiril ter se ognil velikemu incidentu. Pritisk pa se mu je zopet dvignil kasneje na novinarski konferenci, vendar ga je tudi tam obvladal. Sedmo silo je namreč zanimalo, kakšno je zdravstveno stanje rokometaša Michaela Krausa, ki je staknil poškodbo na tej tekmi, in bil na nosilih odpeljal iz dvorane Krešimirja Čosića v zadrsko bolnico. Brand je sprva želel odgovoriti, vendar je nato le odkimal z glavo in vsi so mislili, da možakar s prepoznavnimi brki nima nobenih informacij.

Pa jih je imel. Še več, od nemškega reprezentančnega zdravnika Berholda Hallmaiera so novinarji izvedeli, kakšno mnenje ima o hrvaškem zdravstvu. Po njegovem mnenju je - blago rečeno - katastrofalno. ''V Zadru ni nič kaj boljše kot v Varaždinu. Oprema je prestara, doktorji pa nam ne znajo sploh povedati, za kakšne poškodbe gre pri naših rokometaših. Morali smo jih preklinjati, da smo dobili zavoje in podobne reči za Michaela Krausa. Zdravstvo je pod vsako kritiko,'' je za hrvaško spletno stran index.hr razlagal nemški zdravnik, ki je Krausa s prvim letalom poslal v Nemčijo, kjer bo imel po njegovem mnenju kvalitetno oskrbo. Hallmaier je danes tudi že objasnil, da Krausu ne bo potrebno na operacijo: ''Ligament ni v celoti uničen in to je najpomembneje. Kraus bo dobil stabilizator za poškodovano mesto, tako da operacija ni potrebna.''

Iz zadrske bolnice so sporočili, da Nemci delajo iz muhe slona. Predstavnik bolnice Zvonimir Vrančić je obtožbe nemškega zdravnika ocenil za neutemeljene. Povedal je še, da ima Kraus lažjo poškodbo tetive, dobil je tudi longeto, nato pa je bil odpuščen iz bolnice. Sodeč po obeh informacijah so hrvaški zdravniki povsem pravilno postavili diagnozo za nemškega rokometaša Michaela Krausa že takoj po tekmi. Poleg tega pa zdravstvena služba svetovnega prvenstva ni dobila nobene pritožbe z nemške strani.

Ne spreglejte