Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 1. 2013,
9.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 8. 1. 2013, 9.10

7 let, 12 mesecev

Ne Zagreba, Ivan Slišković izbral Celje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski podprvak je podpisal dveletno pogodbo z nadarjenim hrvaškim 21-letnikom, ki je zaigral tudi za člansko reprezentanco, Ivanom Sliškovićem.

V Celju Pivovarni Laško nadaljujejo sestavljanje ekipe v skladu s svojim načrtom vzgajanja mladih (in cenejših) igralcev. ''Imamo neko vizijo, želimo, da igralci karakterno in po kakovosti spadajo skupaj. Ne bomo kupovali kakšnih starejših igralcev in ne povprečnih. Če se bo pokazala možnost za kakšnega talenta ... Gotovo bomo iskali igralce, ki znajo 'razbijati' z devetih, desetih metrov,'' je pred približno mesecem dani za Sportal dejal direktor Roman Pungartnik in besede kmalu začel udejanjati. Za dve sezoni – v Celje prihaja na začetku prihodnje – je namreč s Celjani pogodbo podpisal 21-letni levi zunanji Ivan Slišković, ki trenutno nastopa za Nexe, drugi najboljši hrvaški klub, kariero pa je začel v Splitu. Pred kratkim je debitiral tudi za hrvaško reprezentanco, za svojo domovino pa je nastopal tudi za mlajše kategorije. Za Celje se je odločil kljub drugim ponudbam, med drugim se je zanj zanimal tudi Zagreb.

"V veliko čast in zadovoljstvo mi je, da bom od naslednje sezone naprej nastopal za RK Celje Pivovarna Laško. Gre za velik klub z izjemnim spoštovanjem v Evropi in nastopanje tu bo stopnica ali dve višje v moji karieri. Pred odločitvijo sem se pozanimal o vseh podrobnostih in od prav vseh sem slišal le superlative, tako o igralcih, trenerju, kot o organiziranosti kluba. Tako sem stoodstotno prepričan, da je ta odločitev prava," je ob podpisu pogodbe za celjsko spletno stran dejal Slišković.

"V klubu nadaljujemo začrtano delo, ki smo si ga ob mojem prihodu v Celje zastavili. Torej iščemo mlade in obetavne igralce, ki se bodo tu razvili v vrhunske rokometaše. Mislim, da smo z Ivanom našli pravo rešitev in pravega igralca. Kljub svoji mladosti je na ligaških tekmah in na evropskih preizkušnjah pokazal, da gre za odličnega igralca na položaju levega zunanjega igralca, ki je poleg tega, da je nevaren za nasprotnikova vrata, zelo dober tudi v obrambnih nalogah. Kljub svojim letom je zelo zrel, kar je nenazadnje pokazal tudi z odločitvijo, da kljub nekaterim drugim ponudbam, podpiše za naš klub in se tu dokončno razvije v vrhunskega igralca," pa je povedal trener Vladan Matić.

Celjani imajo sicer v tej sezoni obilo preglavic na položaju levega zunanjega igralce, saj sta se že na začetku sezone za dlje časa poškodovala Rok Žuran in Grega Potočnik, tako da Borutu Mačkovšku pomagata srednja zunanja Sebastian Skube in Mate Lekai.

Ne spreglejte