Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 5. 2008,
13.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 20. 5. 2008, 13.03

6 let, 7 mesecev

Na taboru Uroša Zormana tudi znani slovenski rokometaši (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Član slovenske rokometne reprezentance in Ciudada Reala, Uroš Zorman, bo ob koncu junija organiziral rokometni tabor, v začetku septembra pa bo zaživela tudi rokometna akademija Uroša Zormana.

Zorman, ki se je pred kratkim veselil s Ciudadom naslova prvaka v ligi prvakov, se je že dalj časa spogledoval z idejo izvedbe lastne akademije za mlade rokometaše in rokometašice: "Pred leti, ko je slovenski rokomet dosegel vrhunske uspehe tako na reprezentančni, kot tudi klubski ravni, je v Sloveniji vladala izjemna evforija, nato pa je skupaj z rezultatom postopoma začela upadati. Zaradi tega se je pri meni začela porajati ideja o ustanovitvi akademije in poletnega kampa, saj sem prepričan, da je glede na vse uspehe slovenskega rokometa, slednji šport številka ena v Sloveniji."

Tabor bodo obiskali tudi Pajovič, Kavtičnik in številni drugi

Rokometaš, ki igra na položaju organizatorja igre, je svojo idejo spremenil v dejanja, tako bo najprej štartal s taborom, ki se bo odvijal v Dolenjskih Toplicah, in sicer od 24. do 28 junija. Zorman, ki je kariero začel pri Slovanu, pa pravi, da kamp ne bo usmerjen le v rokomet, temveč: "Tabor bo organiziran v smislu zabave, veselja do rokometa, saj ne bo usmerjen le v taktične in tehnične prvine. Vključenih bo tudi veliko drugih dejavnosti, prav tako pa bodo imeli vsi udeleženci in udeleženke priložnost spoznati vrhunske slovenske rokometaše in trenerje, kot so Aleš Pajovič, Vid Kavtičnik, Miro Požun, Matjaž Tominec in številne druge."

V taboru in akademiji bodo Urošu, ki bo skozi leto zaradi klubskih obveznosti pomagali nekdanji rokometaši, ki se sedaj ukvarjajo s trenerskim poklicem, med drugim tudi nekdanja izvrstna rokometašica Branka Mijatovič, ki pravi: "Prvič sem idejo zasledila na internetu in se mi je takoj zdela odlično, saj gre za nekaj novega. Po določenih okoliščinah sem prišla v kontakt z Urošem in dogovorila sva se da sodelujem pri projektu. Osebno me je delo z mladimi vedno veselilo. Zavedam se, da je vsak začetek težak, vendar sem prepričana, da nam bo uspelo."

Kot že omenjeno bo 28-letni rokometaš začel s poletni taborom, v septembru pa bo sledil začetek rokometne akademije, katere delovanje pa bo še predstavljeno.

Ne spreglejte