Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
19. 4. 2017,
10.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Matic Verdinek Maribor Branik RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško

Sreda, 19. 4. 2017, 10.11

6 let, 6 mesecev

Matic Verdinek na razpotju

"Želita me tako Celje kot Gorenje, raje pa bi šel v ..." #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
matic verdinek | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Matic Verdinek je pri 23 letih eden tistih slovenskih rokometašev, ki čakajo na eksplozijo in dokončen razvoj (reprezentančnega) potenciala.

Selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović je razkril seznam reprezentance za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 z Nemčijo. Srečanji bosta 3. maja v Stožicah in 6. maja v Halleju. Na širšem seznamu izbrane vrste je bil že v preteklosti tudi Matic Verdinek, o katerem je razmišljal že Vujovićev predhodnik Boris Denič. Tudi tokrat je poleg, za zdaj na širšem seznamu.

Matic Verdinek dosega približno štiri gole na tekmo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Matic Verdinek dosega približno štiri gole na tekmo. Foto: Urban Urbanc/Sportida V Gorenje, Celje ali ...

Član v pokalu srebrnega Maribora, ki igra na levem krilu, ima za sabo dobro sezono. Izkazal se je tudi na zaključnem turnirju pokala, na tekmah z Ribnico in Celjem, svojim nekdanjim klubom, je skupaj dosegel 11 golov.

S pivovarji se pred leti ni razšel v najboljšem vzdušju, klub je zapustil po suspenzu, zdaj pravi, da so odnosi z njegovim nekdanjim klubom v redu, da ne on ne klub nimata slabe vesti. Mogoče je, da bi se pri 23 letih po treh sezonah v vijoličastem mestu, za katere je hvaležen, spet vrnil h koreninam.

"Možnosti so velike. Imam več ponudb, mogoče je tudi, da ostanem v Mariboru. V igri je tudi tujina, a najverjetneje bom ostal v Sloveniji. Da, Celje in Gorenje sta kluba, ki ju zanimam," pravi hitri Verdinek: "Gorenje mi je bližje tako čustveno kot po pogodbi. Tudi manj imam od doma do Rdeče dvorane kot do Zlatoroga."

Celjane bi, predvidevamo, zanimal le, če odide Luka Žvižej, gotovo ne za izbiro številka tri na levem krilu. Vse bolj pa se govori, da bo Gorenje zapustil Janez Gams.

Matic Verdinek o svoji bližnji prihodnosti #video

 

"Vse urejeno v glavi"

Širša javnost je zanj izvedela pred približno letom, ko je bil pogrešan. Na srečo se je vse dobro izteklo. Kmalu se je vrnil na treninge. Razlogi za skrb(i) so ostali zaviti v tančico skrivnosti. "Šlo je za zdravstveno stanje. Za zdaj je vse v redu. V glavi imam urejeno vse. To je vse, kar bi za zdaj povedal o tem," je Verdinek bolj kot v preteklost zazrt v prihodnost.

Sposobnosti njegovega telesa mu omogočajo, da bi ta lahko bila barvita, oznako talent pa bo počasi prerasel.

Ne spreglejte