Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
17. 4. 2017,
8.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

kapetan Celje Pivovarna Laško MVP Luka Žvižej

Ponedeljek, 17. 4. 2017, 8.12

6 let, 6 mesecev

Veteran, ki nikakor ne deluje veteransko

MVP Luka Žvižej med nebom in zemljo #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Celje PL Maribor finalepokala | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kapetan, prvo levo krilo Celja, obrambni mojster, realizator, izvajalec sedemmetrovk, reprezentančni rekorder po nastopih, mentor, spodbujevalec, šef garderobe, zabavljač, spretni krmar družabnih omrežij. Vse to in še kaj več je Luka Žvižej v ožjem in širšem športnem smislu.

Ob celjski osvojitvi 20. pokalnega naslova je naziv najkoristnejšega igralca zasluženo romal v naročje 36-letnega Luke Žvižeja. A ni rečeno, da ga bo prihodnjo sezono branil. Pogodba s Celjani mu namreč poteče. Glede nove pa njegova in klubska stališča kljub zdaj že večmesečnim stikom niso še (dovolj) usklajena. Kapetan je torej še vedno nekje med nebom in zemljo, med ostankom in novimi izzivi drugje.

Luka Žvižej o pokalnem finalu #video

"Razgovori s Celjem še niso končani, a ta trenutek o njih ne razmišljam. Pred sabo imamo cilje. Vse opcije so odprte. Mislim, da za kaj veliko govorjenja o tem ni potrebe. Vse je mogoče urediti, primarna želja pa je Celje. Verjamem v zaključek, po katerem bomo vsi zadovoljni," se Žvižej, veteran, ki nikakor ne deluje veteransko, zdi nekoliko bolj optimističen kot pred časom.

Eden na Poljsko, drugi v Nemčijo, a to morda še ni vse

Njegov morebitni odhod ne bo osamljen, kar zadeva vidne člane prve postave. Blaž Janc se podaja v Kielce, Miha Zarabec pa v klub z na las podobnim imenom, v Kiel.

Luka Žvižej, Blaž Janc in Vid Poteko. Po eni od različic v prihodnji sezoni ne bo v celjski ekipi nikogar od njih. Gotovo pa se poslavlja Janc. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Luka Žvižej, Blaž Janc in Vid Poteko. Po eni od različic v prihodnji sezoni ne bo v celjski ekipi nikogar od njih. Gotovo pa se poslavlja Janc. Foto: Urban Urbanc/Sportida
Kapetanov komentar? "V klubu imajo strategijo dela z mladimi in prodaj. V zadnjem obdobju sta se zgodila dva velika prestopa. Verjetno jih še ni konec. Če gre za strategijo, je to v redu. Kot ekipa smo bili skupaj približno dve leti. Napravili smo nekaj zelo lepih stvari in pokazali dobre igre. Veseli smo, da se odhajajočim odpirajo novi listi karier. Novinci prihajajo v velik klub, to je priložnost, da pokažejo vse svoje znanje in se dokažejo finančno močnejšim klubom."

Trenutno je potrjen prihod mladega španskega zunanjega igralca Daniela Dušebajeva, konkurenco med levičarji bo zaostril obetavni poljski Črnogorec Branko Vujović. V celjska vrata se vrača Urh Kastelic. In to je za zdaj to. Kot kaže, se torej obeta precej drastična pomladitev. Še posebej če bo dejansko odšel tudi Žvižej in če bo Vid Poteko sprejel beloruski izziv.

Fotogalerija celjskega zmagoslavja v pokalu:

Fotogalerija
1 / 35

"Ni še čas za pokoj"

Kdo pa bi lahko bil Žvižejev mentorsko-vodstveni naslednik, ko bo nekoč poklicnemu športnemu udejstvovanju dejal zbogom? "Nihče ni večen. Tudi pred mano so bili odlični vodje. Gotovo se bo kdo našel, ki bo stvar peljal naprej. V pokoj bom šel gotovo. Nihče še ni igral do smrti. Trenutno pa se počutim zelo dobro in mislim, da še ni čas za odhod," je kapetan pomiril in razveselil svoje številne navijače.

Ne spreglejte