Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
9. 2. 2017,
21.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Pokal EHF Berlin rokomet Riko Ribnica

Četrtek, 9. 2. 2017, 21.27

6 let, 6 mesecev

Po tekmi med Ribnico in Berlinom

Majhna Ribnica pred polno dvorano dolgo kodrala živce svetovnim klubskim prvakom

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Riko Ribnica Füchse Berlin | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Ribniški rokometaši so v prvem krogu skupinskega dela pokala Evropske rokometne zveze (EHF) v domači dvorani izgubili s favoriziranim Berlinom z 20:25. Naslednji evropski izziv jih čaka na Danskem.

Večje tekme v Ribnici še ni bilo. Prva sezona nastopanja na evropskem odru v 60-letni klubski zgodovini, prvi preboj v skupinski del pokala EHF. Za uvod je pri vodilnem moštvu slovenskega prvenstva gostoval najuglednejši, najbogatejši in najmočnejši tekmec - svetovni klubski prvak Füchse iz Berlina. Ta se je v Ribnici precej namučil, naposled pa domov le odnesel zmago s 25:20 (10:11).

V ribniški dvorani se je zbralo 1.200 gledalcev. Še nikoli več. | Foto: Vid Ponikvar V ribniški dvorani se je zbralo 1.200 gledalcev. Še nikoli več. Foto: Vid Ponikvar
Patrik Leban in Jan Grebenc sta zadela po petkrat, Rok Setnikar je dosegel štiri gole. Jošt Perovšek je imel 12 obramb. Danski reprezentant Hans Lindberg je za Berlin, ki ima približno dvajsetkrat višji proračun od slovenske ekipe, dal osem golov, Petar Nenadić šest. V vratih je bil odličen nemški reprezentant Silvio Heinevetter s 13 obrambami. Ribničani bodo prihodnjo soboto v drugem krogu skupinskega dela pokala EHF gostovali pri Gudmeju na Danskem.

Čast za bronasta reprezentanta

Ribničani, pri katerih sta bronasta reprezentanta Jan Grebenc in Nik Henigman, ta je bil tokrat manj razpoložen, dobila posebno priznanje, so se pred skoraj do zadnjega kotička napolnjeno dvorano predstavili hrabro in odločno. Čvrsti so bili v obrambi, imeli so razpoloženega vratarja Jošta Perovška in polčas so celo dobili za gol, lahko bi ga tudi za dva, če bi realizirali še sedemmetrovko.

Odločile so tri napake

V drugem polčasu so zadetkih pogumnega Roka Setnikarja povedli za dva gola in imeli napad celo za +3, a so Nemci, ki jih vodi sloviti Velimir Petković in ki so na Dolenjsko pripotovali brez štirih poškodovanih rokometašev in z le 12-člansko ekipo, znali kaznovati vsako napako.

Čeprav živčnosti gostje niso skrivali, so vendarle unovčili svojo kakovost. Ribnica je okrog 50. minute storila tri zaporedne hude napake v napadu, Nenadić je dvakrat lahkotno zadel. Füchse je pobegnil na šest golov prednosti in tekma je bila odločena.

Pogled: David Kovačič, rokometaš Ribnice

Riko Ribnica : Füchse Berlin 20:25 (11:10)

ŠC Ribnica, 1.200 gledalcev, sodnika: Freitas in Carvalho (oba Portugalska)

Riko Ribnica: Klarič, Perovšek (12 obramb), Leban 5, Fink 1, Grebenc 5, Knavs, Henigman, Skušek, Pucelj 1, Pahulje, Nosan 1, Kovačič 2, Kljun, Setnikar 4, Kulenović 1, Košmrlj.

Füchse Berlin: Heinevetter 1 (13 obramb - 1 x 7-m), Stochl (4 obrambe), Struck 1, Gojun, Nenadić 6, Tonnesen 2, Plaza Jimenez, Lindberg 8, Zachrison 2, Fäth 1, Reiaky, Drux 4.

Sedemmetrovke: Riko Ribnica 3 (1), Füchse Berlin 4 (4).
Izključitve: Riko Ribnica 10, Füchse Berlin 10 minut.
Rdeči karton: /.
Ne spreglejte