Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 1. 2008,
17.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 6. 1. 2008, 17.16

8 let

M. Požun: Nismo dovolj precizni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenci so po zmagi nad Bosno in Hercegovino doživeli poraz s Švedsko. Ob nekoliko boljši realizaciji ter učinkovitosti vratarjev pa bi lahko bilo drugače.

Miro Požun, slovenski selektor: "Danes smo za razliko od včeraj preizkušali obrambno različico 5-1. Naša težava je predvsem v tem, da delamo preveč tehničnih napak v napadu. Ko se je tekma lomila, smo se izgubili. Preveč žog smo Švedom podarili, nikakor si ne bi smeli dovoliti toliko črnih minut. Ekipa se pripravlja, je v polnem procesu treninga, zato so igralci tudi nekoliko utrujeni. Danes se je fizično izgubil Uroš, ki se mu pozna, da je bil bolan in ni bil na takšnem nivoju kot bi lahko. Igrali smo tudi brez Jureta Natka, prav navezo Natek-Zorman pa smo največ uigravali. Problem je tudi igra z igralcem več, kjer preveč igramo individualno. Vsak hoče nekaj po svoje, ni pa kolektivne igre. Nismo dovolj precizni in dosledni. V tem trenutku ne razmišljam, da bi v reprezentanco pripeljal še koga."

Uroš Zorman, igralec Slovenije: "Tekmi sta bili zelo koristni, saj smo se marsikaj naučili in spoznali tudi napake, ki jih bo potrebno še odpraviti. Ne glede na to kakšna ekipa nam bo stala nasproti, se bomo borili do konca, tako kot proti Bosni in Hercegovini ter Švedski. Najbolj moramo popraviti igro v obrambi in polprotinapade. Nato pa še igro v napadu, kjer mislim, da ne smemo izgubljati žog po neumnosti in s tem omogočati nasprotnim ekipam protinapade. Imamo kvalitetne vratarje, ki so tudi na turnirju pokazali visoko raven in na tem moramo graditi."

Luka Žvižej, slovenski reprezentant: "Na teh dveh tekmah smo pokazali dobre in slabe strani. Iz teh slabih se moramo sedaj kaj naučiti ter se do prvenstva bolje pripraviti. Mislim, da imamo še kar nekaj časa, da spilimo našo igro in dvignemo formo."

Ingemar Linell, švedski selektor: "Za nami je dolgo potovanje ter samo dva treninga. Eden na Švedskem, drugi na Hrvaškem. Včeraj smo igrali nekoliko slabše, danes pa je bilo že bolje. Počasi se bomo uigrali, saj je ekipa precej spremenjena. "

Ne spreglejte