Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 3. 2023,
20.07

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

1

Natisni članek

RK Trimo Trebnje RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Sreda, 29. 3. 2023, 20.07

1 leto

LIGA NLB, 19. KROG

Celjani spet na vrhu, Velenjčani do tesne zmage v Novem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

1

Liga prvakov Celje Pivovarna Laško Barcelona | Trimo je vknjižil pomembni točki, s katerima ostaja v boju za naslov. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Trimo je vknjižil pomembni točki, s katerima ostaja v boju za naslov.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Na uvodni tekmi 19. kroga lige NLB so rokometaši Trima iz Trebnjega s 30:22 (12:11) odpravili mariborski Branik in se za en dan povzpeli na prvo mesto. A so v soboto na njem spet prvaki iz Celja, ki so pričakovano premagali Dobovo. Rokometaši Gorenja so  danes na zaostali tekmi gostovali v Novem mestu pri Krki in zmagali s 30:27.

Celjani so v Posavju pričakovano dosegli novo zmago, po njej imajo znova dve točki več od najbližjih zasledovalcev iz Trebnjega. Z njimi se bodo pomerili v petek v dvorani Zlatorog, po tem dvoboju bo bržkone tudi znan prvak v sezoni 2022/23.

Izbranci gostujočega trenerja Alema Toskića niso igrali "na polno", v Dobovi so prihranili veliko moči za veliko usodnejši obračun v naslednjem krogu. Tekma je bila izenačena do izida 11:11, nato pa so Celjani nekoliko odločneje pohodili "stopalko za plin" in zanesljivo dosegli 18. zmago v sezoni. V njihovih vrstah je bil najbolj učinkovit Gal Marguč z devetimi goli, enak strelski učinek je imel v posavski ekipi tudi Ignjat Nešić.

Derbi med Trimom in Celjem Pivovarna Laško bo v petek v dvorani Zlatorog, po tem dvoboju bo bržkone tudi znan prvak v sezoni 2022/23.

Velenjčani so v sredo v Novem mestu po hudem boju prišli do 15. zmage v sezoni. Ta jih je utrdila na tretjem mestu lestvice, kjer imajo ob tekmi manj 31 točk oziroma tri manj od Trebnjega in pet manj od Celja. Krka, ki je v prvem polčasu zaostajala že za šest golov, v drugem pa se enakovredno borila z izbranci Zorana Jovičića, ostaja četrta s 24 točkami.

Liga NLB, 19. krog

Petek, 24. marec:

Sobota, 25. marec:

Nedelja, 26. marec:

Zaostala tekma 18. kroga:
Sreda, 29. marec:

Lestvica:

Ne spreglejte