SiolNET. Sportal Rokomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kučan: Vsak dan želel spremeniti v zmago

2

termometer

V žalno knjigo ob smrti nekdanjega rokometaša Slovenije Iztoka Puca, ki je popeljal rokomet na prve OI v moštvenih športih, se je podpisal tudi Milan Kučan.

Med mnogimi uglednimi Slovenci se je v žalno knjigo, ki sta jo v Zavodu Tivoli odprla Olimpijski komite Slovenije in Rokometna zveza Slovenije, Iztoku Pucu poklonil tudi nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan,ki je v Sydneyju leta 2000 spremljal prvi slovenski nastop v moštvenih športih na olimpijskih igrah - Slovenija se je čez štiri leta vnovič uvrstila tudi na olimpijski turnir v Atenah - je o Pucu dejal: "Iztok je bil pravi športnik, ki je vsak dan svojega življenja poskušal spremeniti v zmago na igrišču ali izven njega. Na žalost te zadnje bitke, te zadnje tekme, ni zmagal."

"Iztok je bil izrazit športni voditelj, lider ekipe, človek izjemnih igralskih in človeških kvalitet. Njega in njegovo vlogo v slovenskem športu bomo vsi zelo pogrešali," je v spomin na Puca dejal predsednik OKS Janez Kocijančič, medtem ko je predsednik RZS Franjo Bobinac dodal: "Moram priznati, da Iztoka osebno nisem dobro poznal, kot velik ljubitelj športa pa sem ga vseskozi spremljal in navdušujoče gledal, kako je bil pravi vodja bodisi na igrišču bodisi izven njega. V teh žalostnih dneh se radi spomnimo preteklosti, na velike uspehe slovenskega, pa tudi hrvaškega in jugoslovanskega rokometa, katerega pomemben del je bil tudi Iztok Puc. Prepričan sem, da je bil Iztok človek, ki se bo trdno vtisnil v spomin svetovnega rokometa, glede tega smo lahko ponosni, da je igral tudi za Slovenijo."

Žalna knjiga bo odprta vse do srede, 26. oktobra, do 18. ure v Zavodu Tivoli na celovški cesti 25.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin