SiolNET. Sportal Rokomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kategorično zavračanje namigovanj

3

termometer

Po začetku afer v rokometno najbogatejši državi Nemčiji se tudi Slovenija ni uspela izogniti kritikom in namigovanjem. Najbolj je "na udaru" nekdanji slovenski sodnik Leon Kalin.

Leon Kalin, ki že nekaj let ni vpleten v delo Rokometne zveze Slovenije, je vse očitke na njegov račun, da je pred polfinalno tekmo pokala pokalmnih zmagovalcev med Gorenjem in Valladolidom leta 2004, poskušal vplivate na sodnike zavrnil. " Scenarij, povezan s sedanjimi aferami, bi razdelil na štiri dele. Prvi je, da je gospod Gerd Butzeck, ki je začel z napadom name, prav zaradi svojega vedenja 'out' iz evropske in svetovne zveze.

Drugi je model, ki ga uporablja in ki je v EHF in IHF zelo tipičen: zmeraj nastopa s pozicije "ta je rekel, on je rekel, tretji je rekel", ni pa ni pravih argumentov in dokazov. Tretji je dejstvo, da si je izbral Michaela Falconeja za 'frontmana' in ga pošilja v ogenj. Falcone je že dve leti in pol povsem izven rokometa, tudi v Švici, z nekdanjim sodniškim partnerjem Felixom Ratzem pa že dve leti ne komunicirata. Četrti je izbor domnevno sporne tekme: ne vem, ali je naključje, ali je slučajno, da je bila izbrana tekma Gorenja, v katerem je predsednik tudi sedanji predsednik RZS. Jutri potujem v Basel, kjer sem sklical sejo komisije pri IHF, ki jo vodim. Prek nekdanjega sodnika Ronalda Burgija sem prišel do Falconejeve telefonske številke in ga prosil, da se sestaneva. A ne sama, Burgi pa je pristal, da bo prisoten tudi on. Rad bi ugotovil, zakaj ima takšen odnos do mene in ali najin petkov pogovor še drži. Če se s Falconejem ne uspeva srečati oziroma on meni, da si nimava več česa povedati, bom uporabil pravno pot, da zaščitim svoje ime in ime svoje družine." Več v video intervjuju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin