Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
23. 8. 2013,
15.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rokomet

Petek, 23. 8. 2013, 15.19

8 let

Kaj sledi najuspešnejši sezoni v zgodovini SVIŠ-a?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V konkurenci rokometnih prvoligašev predstavljamo SVIŠ iz Ivančne Gorice.

Rokometaši iz Ivančne Gorice so se v pretekli sezoni zavihteli na osmo mesto 1. lige NLB Leasing in prvič v zgodovini tudi na sklepni turnir pokalnega tekmovanja. Uspešne so bile tudi mlajše ekipe, po skupni lestvici tekmovanj mladih je bil SVIŠ, ki velja za organizacijsko in finančno stabilen klub, celo tretji na Slovenskem, za Celjem in Škofjo Loko. Ponovitev omenjenih ali podobnih dosežkov je velik izziv, ki stoji pred članskim trenerjem Romanom Zarabcem, ta je zamenjal Gorazda Potočnika. Tudi zato, ker je ekipa ostala brez drugega krožnega napadalca Roka Rotarja in srednjega zunanjega Mihe Murčehajiča, ki se je vrnil v matični Trimo. Poleg tega bo zajeten del jeseni izpustil najizkušenejši mož Franci Zidar, zelo pomemben element obrambe.

''Cilj SVIŠ je postati stabilen prvoligaš ob vzgoji domačih igralcev, v to smer nadaljujemo svojo pot. Ekipa je sestavljena zelo podobno kot v lanski sezoni z izjemo Roka Rotarja in Mihe Murčehajiča. Z dobrim delom, povezanostjo ekipe in vzdušjem bomo poskušali nadgraditi lanski rezultat oziroma ga ponoviti. Objektivno še ne morem presoditi, kam spadamo, ker se največ ukvarjamo sami s sabo. Šele po koncu pripravljalnega obdobja bom lahko dal oceno. Še enkrat poudarjam: SVIŠ je stabilen prvoligaš in lanska uvrstitev v prvenstvu je normalno dosegljiva,'' je prepričan Zarabec, nekdanji igralec kluba in pozneje trener, ki mu je v sezoni 2006/07 prvemu uspelo obdržati ivanške rokometaše v prvi ligi.''Trudimo se, da imamo na vsakem igralnem mestu po dva kakovostna igralca,'' pravi Trebanjec, ki bo nadomestila za odhajajoče poskušal poiskati v lastnih vrstah.

V nasprotju z morda kakšno drugo ekipo v dvorani OŠ Stična, kjer klub domuje, ne primanjkuje levičarjev. Zarabec jih ima na voljo pet, ob tem pa še dva igralca, ki se lahko udejstvujeta na desnem in desnem zunanjem krilu. Udarna sila bo znova univerzalni zunanji igralec Simon Stopar, lani osmi strelec rednega dela prvenstva, verjetno mu bo dejavno pomagal levi zunanji Gregor Pekolj, nosilec igre je tudi izkušeni vratar Jure Medved, vsako sezono z velikimi koraki napreduje tudi levo krilo Jernej Marinčič. Pri SVIŠ-u torej imajo ambicije po izboljšanju prvenstvenega izida iz lanske sezone, a pravijo, da ne bo nobene katastrofe, tudi če bodo na primer deveti ali deseti.

Ne spreglejte