Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
28. 1. 2015,
22.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Dolenec slovenska rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo

Sreda, 28. 1. 2015, 22.30

8 let

Jure Dolenec: Trenutno še nismo zreli, da bi premagali Francoze

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenija bi morala odigrati najboljšo tekmo prvenstva, Francija pa bi morala imeti slab dan, če bi Slovenci drugič zapored želeli sodelovati v bitki za kolajne SP. A se to ni zgodilo.

Francozi so slavili z 32:23, Slovence pa čaka bitka za uvrstitev od petega do osmega mesta, kar je bržkone realnost. Tako, zelo realno, je srečanje ocenil tudi Jure Dolenec.

''Pokopalo nas je to, da nismo bili stoodstotni oziroma optimalni v vseh segmentih rokometne igre. Da bi takšni morali biti, če bi želeli premagati Francoze, smo napovedovali že pred tekmo. Že v prvem polčasu smo zatajili pri realizaciji. Razlika je rastla, Francoze je težko loviti. V drugem polčasu smo odigrali obdobje zelo zelo dobre obrambe, imeli nekaj protinapadov, prišli na štiri gole zaostanka, imeli še dve priložnosti za manj, a če tega ne izkoristiš, lahko dobiš hitro vse nazaj,'' Francoze še kako dobro pozna desni zunanji Montpelliera.

Oh, ta realizacija

V prvem polčasu igra ni bila tako slaba, realizacija pač. ''Ustvarjali smo si lepe priložnosti. Vsak, ki je gledal kakšno francosko tekmo, ve, da je to izjemno težko. Mi smo prihajali na šest metrov, a Thierry Omeyer nam je predvsem na začetku 'pobiral' vse živo. Zgodilo se je, da smo imeli na primer v deseti minuti na kontu zgolj en gol, čeprav smo si pripravili že pet ali šest stoodstotnih priložnosti. Na tak način je proti najboljši ekipi zadnjih let težko igrati. Če bi zadevali v prvem polčasu, bi bili verjetno veliko bližje. Ko so prišle naše minute, bi se Franciji lahko priključili,'' pravi Škofjeločan, ki je eden od osmih slovenskih reprezentantov, ki si kruh služijo v Franciji. Tudi zato ni bilo pri evropskih prvakih nobenega podcenjevanja, popuščanja pa je bilo zelo malo.

''Trenutno očitno še nismo zreli, da bi premagali Francoze. Čakata nas še dve tekmi, gremo po peto mesto. Utrujenost? Sam sem bil danes tako motiviran, da bi igral tudi 120 minut, ne le 60. Zame je bila to posebna tekma, ki se žal ni razpletla po naših željah. Verjamem, da imamo še dovolj moči, da pridemo do petega mesta, kar bi bil lep uspeh,'' razmišlja Dolenec. A ovira na tej poti bo visoka. V petek na prvi tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta Slovence čaka odlična Danska, ki je v zadnjih izdihljajih tekme izgubila s Španijo.

Pred tedni je Slovenija na prijateljski tekmi z Dansko gladko izgubila: ''Tudi Danci so premagljivi. Še dvakrat bomo odigrali na polno in videli, kam nas bo to popeljalo.'' Razloga za razočaranje ni. Za stoodstotno uvrstitev na kvalifikacijski turnir bi Slovenija potrebovala sedmo mesto. Najverjetneje bo zadostovalo tudi osmo. Vseeno pa turnirja nikakor ni spodbudno končati s tremi porazi zapored. Torej, na vrsti so Danci.

Ne spreglejte