Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
30. 3. 2014,
11.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

PSG liga prvakov liga prvakov rokomet

Nedelja, 30. 3. 2014, 11.12

8 let

Gorenje lahko milijonarjem raztrešči sezono

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski državni prvaki, rokometaši velenjskega Gorenja, ob 17. uri začenjajo povratno tekmo osmine finala v ligi prvakov s superzvezdniškim in superbogatim Parizom.

Velenjčani napadajo zanje sanjski četrtfinale proti tekmecu, ki deluje v popolnoma drugačnih okvirjih, ima na voljo – kot smo že večkrat omenili – desetkrat tolikšen proračun in reprezentante z vseh vetrov. A prav to je kamen spotike. Najžlahtnejši reprezentanti Francije, Danske, Hrvaške, ki so skupaj zbrali prek petdeset kolajn na velikih tekmovanjih, niso niti približno prava ekipa.

Ne le da so jih Velenjčani v Rdeči dvorani šokirali in premagali za dva gola (30:28), v četrtek so izgubili tudi na derbiju državnega prvenstva in zdaj za prvim mestom zaostajajo tri točke. Tako so prišli v položaj, ko lahko v razmiku le treh dni pokopljejo načrte o ubranitvi naslova, ki bi moral biti ob pregrešno dragi igralski zasedbi skorajda rutina, in obenem iz lige prvakov izpadejo že v osmini finala od "nekega" Gorenja, ki nima nobenega igralca z nastopom na zadnjem evropskem prvenstvu, kaj šele osvajalca odličja.

Šport pač včasih ne odpušča, če mu vedno ne poklanjaš pravega odnosa in morda tudi spoštovanja. Parižani so v sezoni napravili veliko spodrsljajev, preveč, a verjetno ni dvoma, da so pred današnjo tekmo spoznali, kako je vrag odnesel šalo. Gorenjev adut je neobremenjenost, dodatno utrujenost pa so si Velenjčani nakopali sami. V četrtek so zakockali devet golov prednosti pred Mariborom, bili z eno nogo in pol že poraženi, a je točko s fantastičnim zadetkom rešil Mario Šoštarič.

On in Staš Skube sta med najbolj obremenjenimi igralci, počitka pa si nista mogla privoščiti. "Na gostovanje odhajamo sproščeno. V Evropi smo naredili več, kot smo pričakovali, in to je naša nagrada. Oni v svojem prvenstvu ne blestijo in zadnji poraz je zgolj potrditev teze, da imajo težave. Čeprav so Parižani favorit, mi ne odhajamo z belo zastavo. Če se bo ponudila priložnost, jo bomo zgrabili in že tako senzacionalno evropsko sezono naredili še bolj senzacionalno," razmišlja Skube, čigar igram se čudi vsa rokometna Evropa in verjetno ni daleč čas, ko bodo začele deževati ponudbe. Še posebej, če Velenjčanom uspe senzacija.

Ne spreglejte