Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 2. 2008,
17.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 16. 2. 2008, 17.33

6 let, 6 mesecev

Gorenje blizu presenečenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gorenje se je na gostovanju pri Gummersbachu v drugem krogu lige prvakov dostojno zoperstavilo slovitemu nemškemu klubu z igralci iz kar desetih različnih držav, a vseeno izgubilo.

V ogromni kölnski areni, ki sprejme kar 20000 gledalcev, se jih je na tekmi drugega kroga glavnega dela lige prvakov med Gummersbachom in Gorenjem zbralo kakšnih 3000. Prvi trije zadetki so padli v korist gostiteljev.

"Vuku" se je tresla roka pred novimi delodajalci

Za začetek je zadel Krantz, nato na drugi strani trikrat zadel stativo Drago Vukovič, kar sta kaznovala Roman Pungartnik in Kenneth Klev. Strateg "os" je za uvod postavil Vukovića kot organizatorja igre, na levi strani Gautschija in Dobelška, na desni s Kavaša ter Baškina, na črti pa se je boril Mlakar.

Velenjska obramba 5-1 z Juretom Dobelškom na "špici" dve tretjini prvega polčasa ni bila ravno prepričljiva, saj je preveč prostora puščala islandskemu specialistu Gudjunu Valurju Sigurdssonu, na desni strani pa je Vuković dobro "zapiral" slovenskega reprezentanta Pungartnika. Nemška ekipa je v 9. minuti vodila že s 6:2, z nekaj tehničnimi napakami ter dvema obrambama Seierja pa velenjskim rokometašem ponudila priložnost, da se približajo. Iz igre so sicer težko zadevali, zato pa so suvereno opravili s sedemmetrovkami ter v 13. minuti prišli na le gol zaostanka (7:6).

Od 19. do 30. minute le trikrat

Potem, ko se Gummersbach ni mogel nikakor "odlepiti" je Alfred Gislason v 18. minuti vzel odmor, v igro pa namesto Kleva poslal Ilića, na levo krilo Wagnerja, igro pa je organiziral Sigurdsson. V obrambi pa je prav slednji trdo držal "Vuka" – daleč stran od soigralcev. Velenjski napad je odtlej močno šepal, od 19. do 30. minute so "ose" mrežo vratarja Gorana Stojanovića zadele le trikrat, medtem ko so bili gostitelji uspešni petkrat. Za tisto, kar so trdo garali so v par minutah, vrgli stran. Namesto, da bi se polčas končal z le zadetkom zaostanka, se je s štirimi. Resda so ob koncu Velenjčani imeli dva igralca izključena.

Nekaj več kot 70 navijačev Gorenja, ki se je v 1000 kilometrov oddaljen Köln vozila 14 ur, je glasno spodbujala svoje ljubljence, ki pa niso ravno blesteli. Igra v napadu na nemško obrambo 5+1 ni in ni stekla. Žoge so letele naravnost v roke vratarja Stojanovića, streli z zunanjih položajev so bili neizdelani in nenatančni.

Pungartnik v vsem sijaju

Na drugi strani pa tudi o granitni obrambi ni bilo ne duha ne sluha. Gummersbachovi igralci so z lahkoto premagovali nerazpoloženega Matevža Skoka, ki ga je kaj kmalu zamenjal Seier. Z zadetki krožnega napadalca Gunnarssona in krila Sigurdssona so gostje prišli celo na +6. V vsem blišču se je predstavil tudi Roman Pungartnik, ki je izkoristil domala vsako priložnost za strel in zadel.

Potem ko so igralci iz rudarskega mesta močno stisnili v obrambi in precej daleč ustavljali nemško ekipo, ki ima v svojih vrstah rokometaše iz desetih različnih držav, so s protinapadi do 55. minute znižali celo na minus dve (30:28). Ob priložnosti, da bi prišli le na gol zaostanka, je tako Vukovića kot Soviča ustavil Nandor Fazekas, nekaj pa sta z nenavadnimi odločitvami pripomogla tudi latvijska sodnika. V 58. minuti pa je to uspelo Alešu Sirku za 30:29. A le za nekaj trenutkov, saj je nato zadel Ilić, slab strel Blaževića pa je s protinapadom kaznoval "Pungi". Nemška ekipa je tako razblinila vse velenjske upe na presnečenje.

Ne spreglejte