Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 12. 2020,
19.45

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

4

Natisni članek

Črna gora Uroš Bregar Ženska rokometna reprezentanca EP v rokometu 2020

Torek, 8. 12. 2020, 19.45

3 leta, 4 mesece

EP V ROKOMETU (Ž), 6. DAN

Slovenkam zmanjkalo časa za preobrat, v drugi del EP Črnogorke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

4

slovenska ženska rokometna reprezentanca, Slovenija : Srbija | Slovenke so evropsko prvenstvo zaključile s tremi porazi. | Foto Sportida

Slovenke so evropsko prvenstvo zaključile s tremi porazi.

Foto: Sportida

Slovenska ženska reprezentanca je izgubila zadnjo tekmo prvega dela evropskega prvenstva na Danskem in tako ostala brez napredovanja med 12 najboljših ekip tekmovanja. Na odločilni tekmi skupine A so izbranke Uroša Bregarja obračunale s Črnogorkami in izgubile s 25:26. Zmagovalke skupine A so svetovne prvakinje Francozinje, ki so v zadnjem krogu premagale Dansko.

Slovenska izbrana vrsta je na zaključnem turnirju na Danskem doživela še tretji poraz in potuje domov. Po porazih z gostiteljico Dansko (23:30) in Francijo (17:27) je bila za Slovenke odločilna tekma s Črno goro. Za uvrstitev med 12 najboljših ekip prvenstva so izbranke selektorja Bregarja nujno potrebovale zmago, a se jim predvsem zaradi poraznega prvega polčasa, ki so ga izgubile s šestimi goli razlike, ni izšlo.

V sredini drugega polčasa so Slovenke zaostajale celo za osem golov, nato pa ob koncu zaigrale veliko bolje in se Črnogorkam približale samo na gol zaostanka, a jim je na koncu zmanjkalo časa in s tretjim porazom zapuščajo prvenstvo.

Prebudile so se prepozno

"Prepozno smo se prebudile. Večji del smo bile v podrejenem položaju, igrale slabo in nepovezano. Šele v končnici smo zaigrale tako kot znamo, a bilo je prepozno in razočarane zapuščamo turnir na Danskem," je po tekmi dejala Grosova. "Zelo sem razočarana in žalostna. Bili smo blizu, a vseeno daleč. S soigralkami smo se borile, a to ni bilo dovolj. V prvem polčasu naša igra ni bila prava. S soigralkami bi morale bili bolj agresivne v obrambi. Zgrešile smo tudi nekaj neoviranih strelov, kar nas proti takšnim tekmicam drago stane. Zelo sem žalostna, saj sem verjela v to, da nam bo uspelo. Imamo super ekipo, a morda nam je zmanjkal kakšen trening ali dan priprav več, da bi bile boljše," je še dodala kapetanka.

To pa je po tekmi povedal selektor Bregar:

"Proti Črnogorkam smo lepo povedli, potem pa si pripravili tri lepe priložnosti s krilnih položajev, a jih nismo realizirali. Po nepotrebnem smo dvakrat prejeli še dvominutno izključitev in izgubili ritem v igri. V zaključku prvega polčasa smo prejeli tudi dva nepotrebna zadetka in razlika je bila tako prevelika. V drugem polčasu smo lovili tekmice, stvari uspeli postaviti na svoje mesto, a nam je zmanjkala kakšna minuta igralnega časa, da bi rezultat lahko dokončno preobrnili. To evropsko prvenstvo je bilo zelo specifično. Res je, da smo s pripravami začeli pozno in da nismo imeli pripravljalnih tekem. Tudi proces treningov je bil zelo prilagojen, izveden je bil v nizkem obsegu. Ekipo smo dodobra spremenili. Na voljo imamo nekaj dodatnih moči, a še nismo uigrani. Zadnjih 20 minut proti Črnogorkam je zagotovo dobra popotnica za naprej."

Črnogorke so si zagotovile tretje mesto v skupini, največje težave slovenski obrambi pa so povzročale Jovanka Radičević (z devetimi goli najboljša strelka tekme), Jelena Despotović (šest golov) in Đurđina Jauković (pet), najboljše strelke v slovenski vrsti so bile Ana Gros (sedem), Tjaša Stanko (pet) in Maja Svetik (štiri).

Takole je enega od svojih petih golov dosegla Tjaša Stanko:

Slovenke so zaradi zelo slabe razlike v golih, ki znaša kar -18, evropsko prvenstvo končale na zadnjem, 16. mestu. Poleg Slovenije so se od zaključnega turnirja poslovile tudi Srbija, Poljska in Češka.

V drugi del tekmovanja so se uvrstile po tri najboljše reprezentance iz vseh štirih skupin, križajo pa se skupini A in B ter C in D. V drugem delu prvenstva bodo reprezentance tako razdeljene v dve skupini po šest, v polfinale pa se bosta uvrstili po dve najboljši ekipi iz obeh skupin.

Štiri najboljše reprezentance na letošnjem evropskem prvenstvu se bodo neposredno uvrstile na svetovno prvenstvo, ki bo med 2. in 19. decembrom prihodnje leto v Španiji.

3. krog:

Skupina A (Herning):
Torek, 8. december:

Črna gora : Slovenija 26:25 (15:9)
Radičević 9, Despotović 6, Jauković 5; Gros 7, Stanko 5, Svetik 4

Francija : Danska 23:20 (12:11)
Zaadi Deuna in Kanor po 5; Hansen 5, Bidstrup in Jörgensen po 4

Lestvica:
1. Francija* 3 tekme – 6 točk 
2. Danska* 3 – 4
3. Črna gora* 3 – 2
--------------------
4. Slovenija 3  0

Skupina C (Kolding):
Torek, 8. december:

Srbija : Hrvaška 24:25 (14:14)
Krpež Slezak 5, Lavko in Stoiljković po 4; Kršnik 6, Mičijević 5, Kalaus 4

Nizozemska : Madžarska 28:24 (13:15)
Dufler 8, Malestein 5; Szöllosi-Zacsik. Kovacsics in Hafra po 4

Lestvica:
1. Hrvaška* 3 – 6
2. Madžarska* 3 – 2
3. Nizozemska* 3 – 2
--------------------
4. Srbija 3 – 2

*Reprezentance, ki so si zagotovile napredovanje.

Ne spreglejte