Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
4. 6. 2014,
20.25

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Izola rokomet

Sreda, 4. 6. 2014, 20.25

8 let, 1 mesec

Dobrodelna Izola brez ficka do največjega uspeha v zgodovini

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav so morda vadili manj kot drugi in čeprav za igranje niso bili plačani, so izolski rokometaši dosegli največji uspeh v svoji zgodovini.

Res je, v pravkar končani sezoni smo izolski rokometni klub najbolj izpostavili, ko je ta v Ormož prišel le z devetimi igralci in srečanje visoko izgubil. Ne v igralce in trenerja, kritike so bile usmerjene v razmere, v katerih morajo delovati športni kolektivi, in sistem.

Akterji na igrišču in ob njem si zaslužijo pohvale, ker so sezono brezplačno odigrali do konca. Igrali so za to, da bi se klub saniral in jim povrnil dolgove za nazaj. A ne le to. Izolski rokometaši so v svoji sedmi prvoligaški sezoni dosegli najboljšo uvrstitev v zgodovini: sedmo mesto.

"Fantje so se zavestno odločili, da bodo pomagali klubu in pokazali, da je mogoče v prvi ligi igrati tudi z entuziazmom. Uspelo nam je kljub poškodbam. V ekipi imam skupek krasnih fantov, nikogar ni bilo treba posebej motivirati ali prositi. Vsi so držali besedo glede na to, kar smo se dogovorili pred sezono," je ponosen trener in obenem sekretar kluba Borut Hren, ki mu ni bilo niti najmanj lahko. Zaradi nenehnega križanja službenih in športnih obveznosti je bila improvizacija na treningih običajna. "A na to smo se že navadili. Delamo s tistim, kar imamo," pravi.

Tudi za Reneja

Vsekakor imajo in bodo imeli prvoligaški status v prihodnji sezoni, kar je bil glavni cilj kluba, za katerega nastopa nekaj v prvi ligi in tudi v evropskih tekmovanjih kaljenih igralcev. Prav izkušnje so bile dragocene delnice zasedbe iz Izole, kjer bistvenega osipa ekipe ne pričakujejo. Priznavajo pa, da v mladinski in kadetski ekipi trenutno nimajo zaledja, ki bi lahko nemudoma nadomestilo Petra Božiča, Aleša Vidica, Jakoba Vukoviča in druge.

Še nekaj so potrdili to sezono v Izoli. Da imajo veliko srce. Ob pomoči navijačev ribarov so namreč zbrali zajeten kupček evrov za zdravljenje malega Reneja in tako v dobrodelnem tonu sklenili najuspešnejšo člansko sezono vse od ustanovitve leta 1957.

Ne spreglejte