Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 1. 2008,
18.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 3. 1. 2008, 18.09

8 let

Čotar: Ključna tekma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometašice Krima Mercatorja čaka v soboto po mesecu in pol premora znova tekma lige prvakinj. V Halo Tivoli prihajajo igralke Sävehofa iz Švedske.

V soboto bodo Krimovke na tekmi proti Švedinjam, ki se bo pričela ob 17.15, začele z lovom na uvrstitev v četrtfinale lige prvakinj. Vendar je za napredovanje zelo malo možnosti, saj se morajo "poklopiti" rezultati tudi na preostalih srečanjih do konca rednega dela. Tako morajo igralke iz Galjevice zmagati obe tekmi, z nulo iz preostalih srečanj pa morajo končati Nemke. Z zmago v soboto bi si Krimovke sicer dokončno zagotovile nadaljevanje tekmovanja v PPZ.

Kljub slabim možnostim za napredovanje direktor kluba Jernej Virant pričakuje med 2000 in 2500 gledalcev in pravi kje je bilo vsaj drugo mesto zapravljeno: "Priložnost smo zamudili v Nemčiji. Ne delamo si utvar, da bi nam kdo pomagal. Vendar v tekmo ne gremo s spuščeno zastavo, temveč kot da bi šlo za tekmo, ki je življenjskega pomena. Krim mora v naslednjih dveh tekmah pokazati, kaj Krim je in koliko velja."

Trener Bojan Čotar, ki se odkar je sedel na klop Krima, obada predvsem s poškodbami svojih izbrank, tokrat ne bo mogel računati le na Agnes Siti in Ljudmilo Bodnjevo. S manjšimi poškodbami so imele težave tudi nekatere druge igralke, a bodo do soboto pripravljene na tekmo.

"V decembru smo intenzivno trenirali, prostega časa ni bilo. Kot je letos stalnica, zadeve niso idealne. Kljub temu smo naredili korak naprej, tako individualno kot skupinsko. Ker nimamo več toliko težav s poškodbami, smo opravili tudi veliko boljših treningov," je o delu svojih izbrank v času premora dejal strateg, nato pa še podal pričakovanja pred tekmo: "Gre za ključno tekmo, saj si ne smemo privoščiti spodrsljaja. Smo favoriti, tako da pričakujem zmago."

Na tekmi proti Švedinjam, ki bodo v Ljubljano prispele v petek zvečer, bosta sodila Ferdinand van der Helm in Cornelius Wiebrands, ki prihajata iz Nizozemske.

Ne spreglejte