Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 10. 2011,
21.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 10. 2011, 21.47

7 let, 12 mesecev

Cimos pokleknil pred Stanićem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Cimos je v Skopje prišel samozavestno, a domov se vrača praznih rok. Metalurg je namreč v prvem polčasu na krilih vratarja Stanića prišel do neulovljive prednosti in dve točki sta ostali v Makedoniji.

Že pred tekmo je bilo veliko vprašanje, v kolikšni meri bo na rezultat vplival Darko Stanić, ki je bil še v minuli sezoni vratar Cimosa, sedaj pa je član Metalurga. Odgovor je podal že v prvem napadu Kopra, ko je ubranil strel Miloradu Krivokapiću. A na drugi strani je bil v vratih uspešen tudi Gorazd Škof, ki je preprečeval, da bi si makedonski prvaki priigrali večjo prednost. Koprčanom igra v napadu namreč ni stekla in prvi zadetek so dosegli šele v 8. minuti, zadel je Dejan Bombač. V nadaljevanju je bil Stanić razpoložen še naprej (12 obramb ob polčasu), Škofu pa se je ustavilo in zamenjal ga je Jure Vran.

Čeprav je bilo pred tekmo pričakovati hitro igro, tega gledalci v dvorani Boris Trajkovski niso videli. Očitno je izkušeni trener Lino Červar vedel kako uspavati nasprotnika, saj so slovenski prvaki v prvem polčasu dosegli le sedem zadetkov. Pomagala ni niti minuta odmora koprskega stratega Fredija Radojkoviča ob zaostanku za štiri zadetke (8:4), ravno nasprotno, Cimos je nov gol čakal šest minut (delni izid za Metalurg 4:0), ko je dvakrat zapored zadel Uroš Rapotec. A kaj, ko je minuto pred koncem polčasa ekipe iz Skopja prišla celo do prednosti +9 (15:6), na odmor pa nato odšla z osmimi zadetki zaloge.

Cimos je se za trenutek zbudil

Uvodne minute nadaljevanja so bile vendarle v rumeno-modrih barvah, saj je Cimos v osmih minutah zadel petkrat in nato znižal izid na -4 (17:13, 39. minuta). Koprčani so končno pokazali svojo značilno hitro igro, v obrambi pa zaigrali agresivneje. Gledalci v dvorani so začutili, da morajo pomagati svoji ekipi in še glasneje začeli spodbujati rokometaše Metalurga. Slovenski prvaki so podlegli glasnim žvižgom in v 48. minuti znova zaostajali za šest zadetkov (21:14).

Zadnjih deset minut srečanja je bila igra znova dokaj izenačena, a prednost domače ekipe je bila prevelika. K temu izidu so levji delež prispevali tudi razpoloženi Dimovski, Georgijevski, Mirkulovski in Mojsovski, medtem ko je bil pri Koprčanih s petimi zadetki najbolj natančen Skoko, ki si je ob zaključku srečanja poškodoval nos.

Uvod v evropsko sezono se torej ni končal po primorskih željah, priložnost za prve točke pa bodo imeli že prihodnji teden, ko v Koper prihaja poljska Wisla Plock.

Ne spreglejte