Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 4. 2013,
18.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slavko Ivezič

Ponedeljek, 8. 4. 2013, 18.08

8 let

"Četrti na SP ne pomeni nujno tudi četrti na svetu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tekmi slovenskih rokometašev z Islandijo in prvi polfinalni obračun Krima smo analizirali z mojstrom za mlade talente, sicer pa trenerjem Krke Slavkom Ivezičem.

Slovenska rokometna reprezentanca je v zadnjem tednu odigrala kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu (Danska 2014). Obakrat se je srečala z Islandci, obakrat je izgubila z minimalno razliko. V Mariboru je bilo 28:29, v Reykjaviku 35:34. Za komentar smo poklicali Slavka Iveziča, ki fante še kako dobro pozna. Skozi njegovo šolo, trener Krke je namreč tudi selektor mladinske reprezentance, so namreč šli domala vsi. "Poraz je sestavni del športa, vendar ko se zgodi, ni prijetno. Še posebej takrat, ko si boljši ali vsaj enakovreden. Obe tekmi smo izgubili v končnici in to je tisto najbolj boleče. Drugače bi bilo, če bi nas Islandci nadigrali. Pa nas niso. Odločali so detajli na koncu. Na svetovnem prvenstvu v Španiji se je poklopilo, zdaj te sreče nismo imeli. Računali smo, da bomo dobili vsaj eno tekmo in kvalifikacije bi bile rešene. Zdaj se bo odločitev zamaknila in napetost bo ostala. Šport je nepredvidljiv, včasih krut. Tekmovalni ritem bomo morali prenesti v junij, odigrati še dve kakovostni tekmi in se uvrstiti na evropsko prvenstvo. Slovenski rokomet si to zasluži," nam je razložil mož, ki je z mladinci na velikih tekmovanjih osvojil že šest kolajn in za katerega bi lahko rekli, da ima pri delu z mladimi kar nekoliko čudežno roko.

Slovenska reprezentanca je na tekmah z Islandijo res nastopila v nekoliko spremenjeni postavi. Res je manjkal celotni centralni blok iz Španije, a to po mnenju Iveziča ne more in sme biti razlog. "Tistega, ki ga ni, brez njega se mora. Imamo lepo paleto igralcev, ki lahko odigrajo na visoki ravni. Ne moremo reči, da bi bilo s kom lažje. Z ekipo kot smo jo imeli, sta bili na dosegu dve zmagi. A nismo imeli sreče, ki bi si jo zaslužili. Vsaj na eni tekmi bi si jo." Ob vprašanju, če so mogoče nekoliko zaspali na lovorikah – na EP v Srbiji so bili šesti, na SP v Španiji tik pod stopničkami – se je nasmehnil in poudaril, da Slovenija ni ekipa, ki bi si to lahko privoščila. "Vsi se zavedamo, da smo bili četrti na svetovnem prvenstvu, ni pa še rečeno, da smo četrta najboljša ekipa na svetu. Na prvenstvih vlada velika izenačenost. Treba se je potrjevati iz tekme v tekmo. Nismo reprezentanca, ki si lahko privošči zaspati na lovorikah. Nismo Hrvati, Španci ali pa Danci. Smo reprezentanca, ki mora vsako tekmo odigrati z maksimalno koncentracijo."

Reprezentanca zaradi Krima ne bo pridobila

Med pogovorom smo se ustavili tudi pri Krimu, ki se je po sedmih letih znova znašel v polfinalu lige prvakinj in "prvi polčas" odpravil z odliko. "Tigrice" imajo pred povratnim srečanjem z Larvikom v Stožicah namreč dva gola prednosti in so na dobri poti proti finalu. "Vsaka uvrstitev v polfinale ali finale je velik uspeh. A punce morajo biti previdne. Čaka jih še povratna tekma. Definitivno pa je Krim povsem drugačen kot nekoč. Je ekipa kakovostnih posameznic iz cele Evrope. Enajst tujk najbrž pomeni kakovost in garancijo za visoke rezultate. Če ne bi bilo take uvrstitve, bi bil verjetno delni neuspeh. Je pa res, da na račun Krima reprezentanca ne bo pridobila. Morala se bo organizirati na drug način, v katerem bodo slovenske igralke dobile priložnost. Žal jih zaradi ambicij in iskanja klubskega uspeha pri Krimu ne bodo," je še dejal Ivezič, ki je minuli teden z mladinci odigral dva prijateljska obračuna s Francijo, na katerih je zabeležil remi in poraz.

Ne spreglejte