Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
14. 10. 2012,
6.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov Sebastian Skube

Nedelja, 14. 10. 2012, 6.53

7 let, 12 mesecev

"Celje hitrejše in pametnejše od Constante"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sebastian Skube je po tekmi s Sävehofom pred novinarje prispel židane volje. Kako bi bilo drugače: Celje je ob njegovi odlični igri pokorilo švedskega prvaka in dvignilo Zlatorog na noge.

"Zase sem zelo vesel, še bolj za za našo ekipo, da smo to tekmo zmagali. Sävehof je naš neposredni konkurent za četrto mesto in napredovanje. Ekipa je pokazala značaj, zdržala je pritisk, ni se zlomila. Mislim, da so to odlike velikih evropskih ekip. Iz tekme v tekmo igramo bolje. Spoznavamo se, uigravamo se. Sadovi našega trdega dela se že kažejo na tekmah," je po prvi celjski zmagi v letošnji sezoni lige prvakov zadovoljno dejal Sebastian Skube, ki pozna tudi že glavne ase Constante, četrtkovega tekmeca pivovarjev. "So veliki, močni. Mi smo hitrejši in pametnejši. Z dobro predstavo in športno srečo lahko zmagamo tudi v Romuniji," je pred tekmo z moštvom, ki edino v skupini B še nima točke, odločen Skube.

Njegovo primarno delovno mesto je sicer srednji zunanji, a ob pomanjkanju levih zunanjih je trener obudil podobno vlogo, kot jo je imel v lanski sezoni v Kopru ter ga na zadnjih tekmah postavil na omenjeni položaj. Trebanjec ni potreboval časa za prilagajanje. Sävehofu je na raznotere načine natresel šest golov, pri tem zgrešil le dva strela, potrpežljivo iskal krožnega napadalca, razigraval soigralce ... "Takšne igre sem navajen. Mogoče je igranje s srednjim zunanjim na levem zunanjem malo atipično za evropski rokomet, zato obrambam tovrstni slog tudi ne odgovarja. Če pogledamo tekmo s Sävehofom – Borut Mačkovšek je na levem zunanjem odigral vrhunsko. Zadeval je z devetih, desetih metrov, kar se od njega pričakuje. Če nam bo vsako tekmo tako pomagal, nam bo veliko lažje," Skube niti ni želel preveč poveličevati svoje igre, ampak raje pohvalil soigralca. Mačkovšek pa ni bil edini, ki mu je slovenski reprezentant – zasluženo – polaskal. Vratarja Matevž Skok in Urban Lesjak sta se skupno ustavila kar pri 20 obrambah.

"Tako Skok kot Lesjak sta že vso sezono na vrhunski ravni. Sploh nismo presenečni nad njunimi obrambami, ker takšno podobo kažeta že vso sezono, vse pripravljalno obdobje. Lahko le držimo pesti in upamo, da bosta tako nadaljevala. Je pa vratar v sodobnem rokometu gotovo pomemben dejavnik," se dobre vratarske forme tudi v prihodnje nadeja prodorni ideolog celjske igre.

Ne spreglejte