Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 2. 2009,
21.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 2. 2009, 21.22

8 let

C. Onesta: Danes je naš praznik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Razočaranje na hrvaški strani je bilo veliko, veselja na francoski pa toliko večje. V finalu svetovnega rokometnega prvenstva je zmagala boljša ekipa. Odločale so malenkosti.

Claude Onesta, francoski selektor in svetovni prvak: "Za nas je danes velik dan, saj smo osvojili tako želeni pokal sveta. Čestitke mojim fantom za pogumen in inteligenten boj v takšnem vzdušju. Zmagali smo proti kvalitetni ekip in njeni publiki. Čestitke Linotu za zelo kvalitetno ekipo, ki jo je zbral. Zmagala je boljša ekipa. Danes je naš praznik."

Thierry Omeyer, francoski reprezentant in svetovni prvak: "Velika tekma, veliki finale. Težko je bilo zmagati proti Hrvaški in 15.000 gledalcem. Obe ekipi sta se 60 minut borili za to zlato odličje, zmagala je boljša ekipa. To je veličastna stvar v moji karieri. Ponosen sem, da sem del francoskega moštva in da smo skupaj osvojili svetovni naslov."

Didiert Dinart, francoski reprezentant in svetovni prvak: "Tekme s Hrvaško so vedno zelo tesne, danes pa je bila še posebej napeta. Tudi zaradi publike. Do polčasa smo bili izenačeni , potem nam je trener dejal, da moramo nujno ustaviti Vorija in Metličića. Tega smo se držali in še bolj trdo zaigrali v obrambi. Mislim, da je bil to ključ našega uspeha."

Lino Červar, hrvaški selektor: "Potem ko izgubiš finale, je težko kaj reči. Sem razočaran, a moramo imeti pogum. Danes smo žalostni, jutri bomo zadovoljni. Vendarle smo postali svetovni podprvaki. Na žalost smo na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih v 20 tekmah izgubili le dve, a to tisti najpomembnejši."

Igor Vori, hrvaški reprezentant: "Čestitam Franciji za zlato medaljo. Sramota je, da nam sodniki tako sodijo finale, in to pred našo publiko. Imam občutek, Hrvaška enostavno ni smela priti do zmage. Po tekmi sem sodnika poslal nekam, a mi ni imel hrabrosti pogledati v oči."

Goran Šprem, hrvaški reprezentant: "Po novem srečanju s Francijo nam vsem ostaja slab občutek. Čestitam Francozom za zlato medaljo, pa četudi so imeli privilegij sodnikov, ne bi hotel zmanjšati zmage. Vsem v dvorani je bilo jasno, da so imeli danske sodnike na svoji strani. Vseeno je ta medalja velik uspeh za vse nas."

Petar Metličič, hrvaški reprezentant: "Borili smo se kot levi, a enostavno ni šlo. Čestitam Francozom za zmago. Nam je zmanjkalo moči, očitno so oni fizično močnejši. Žal mi je, da smo zapravili priložnost cele generacije, da pred svojo publiko postanemo svetovni prvaki. Ni sramota, da smo izgubili s Francozi. Seveda smo žalostni, a ne smemo biti preveč."

Ne spreglejte