Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
30. 9. 2014,
11.35

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Branko Tamše trener liga prvakov liga prvakov Vardar

Torek, 30. 9. 2014, 11.35

8 let, 1 mesec

Branko Tamše: Dokler bom trener, bom vse stavil na obrambo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poraz se od poraza razlikuje. Celjski z Vardarjem spada med tiste, ki vzbujajo upe, a razgaljajo tudi napake. "Žal mi je, da za dobro igro nismo bili nagrajeni s točko ali dvema," pravi Branko Tamše.

Odločilna je bila končnica, ko sta učinek in pojava skopskega vratarja Arpada Šterbika skrajšala roke tako izkušenejšim kot golobradim pivovarjem. Trenerja Branka Tamšeta je razplet še bolj razjezil zato, ker njegova ekipa ni bila podrejena, a priložnosti ni pretvarjala v zadetke, kot bi jih za uspeh na takšni ravni morala.

"Ko smo imeli igralca manj, je bil Vardar boljši. Ko smo igrali šest na šest, smo tudi v črnih minutah prihajali do izdelanih priložnosti, a preprosto nismo zadevali oziroma nismo zgrešili Arpada Šterbika," je bil slikovit Velenjčan, ki je pohvalil pristop ekipe.

Ta je na začetku ostala mirna tudi po zaostanku 0:2 in izključitvi Luke Žvižeja že po nekaj sekundah: "Žal mi je, da za dobro igro nismo bili nagrajeni s točko ali dvema, kar bi nas še bolj ohrabrilo in osokolilo. Po drugi strani moramo vedeti, da je to neka nova zgodba Celja. Mislim, da gre v pravo smer."

Blagotinškova napadalna razsežnost Tamšetov cilj na vsaki tekmi je dobiti 25 golov ali manj. Od njena ni bil prav zelo oddaljen. Tekma s Skopjanci je podčrtala ime nekoga, ki je bil v zadnjem času le bolj na obrambnih okopih, na klopi ali na bolniškem dopustu. Blaž Blagotinšek je Vardarju zabil dva gola in izsilil še dve sedemmetrovki.

Blagotinškova napadalna razsežnost

"Konkurenca na položaju krožnega napadalca je izjemna. Gre za tri mlade fante, ki potiskajo naprej drug drugega. Blaž bo gotovo dobil svoje minute. S pristopom in načinom treninga si jih tudi zasluži. Kot veste, mene najbolj zanima obramba, zato imata Vid Poteko in on prednost. Tudi nekateri drugi igralci, ki so bili tokrat v prednosti, čeprav so nekoliko grešili v napadu. A dokler bom trener, bom vse oziroma marsikaj stavil na obrambo. To fantje vedo. Kdor bo igral obrambo, bo dobil minute tudi v napadu," obljublja Tamše, ki ni do konca izkoristil svoje klopi.

Nekateri ostali na klopi

Urban Lesjak, David Razgor, Michal Kasal, Živan Pešić so igrali le za vzorec ali nič: "Ocenil sem, da bi bil naš domet z njimi nekoliko manjši, kot je bil z drugimi igralci. A nič ne de, tekmo imamo vsake tri dni. Minute bodo dobili vsi. Res pa je, da vi ne vidite treninga. Tam se dogaja marsikaj. Še enkrat: moja in deviza za igralce je obramba."

Celjski trener je zavrnil hipotezo, da so se napake v končnici dogajale tudi zaradi utrujenosti: "Igralci so pripravljeni, kot je treba. Lahko odigrajo dve takšni tekmi z Vardarjem. Z dobro fizično pripravljenostjo bomo skušali nadomestiti manko v primerjavi z vrhunskimi igralci, ki so preživeli že marsikaj. Morda vsi skupaj pozabljamo, da so to neki novi fantje, ki orjejo ledino."

Zdaj čakata Celjane dve zahtevni gostovanji. V nedeljo pri Montpellieru, v tretjem krogu pa pri Čehovskih medvedih.

Ne spreglejte