Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
10.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 10.11

8 let

Bezjak: Ne vem, kaj nas je neslo po igrišču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši Velenja so na lokalni derbi v Celje odšli z željo po zmagi, niso si pa predstavljali, da bo šlo tako suvereno. "Zlomili smo jih v zadnjih petnajstih minutah," je po tekmi dejal Dolenec.

Atmosfera v Zlatorogu, kjer se je za podrtje rekorda v obiskanosti tekme državnega prvenstva zbralo le nekaj sto gledalcev premalo, je bila derbiju primerna. Prvi polčas je napovedoval izenačeno tekmo, ki pa se je v drugem delu povsem prelomila. "Kljub rezultatu zmaga ni bila lahka. Celjane smo zlomili v zadnjih petnajstih minutah. Končni izid ni realen, tekma je bila veliko bolj izenačena. Moram pa reči, da je vse potekalo po planu, ki smo si ga začrtali," je bil kljub visoki zmagi realen Jure Dolenec. "Imamo najmočnejšo klop, kar je bil gotovo eden izmed razlogov, da smo tekmo dobili.". Da zmaga ni bila lahka, se je po obračunu strinjal tudi Peter Pucelj: "Razliko smo si ustvarili šele na koncu, za kar smo garali celo tekmo." "Ose" so se z zmago na lestvici oddaljile na pet točk prednosti, kar je res veliko, a do konca je še kar nekaj tekem, v Velenju pa si nihče ne želi ponovitve lanskega scenarija, zato so pri napovedih prvaka še kako previdni. "Upam, da bo pet točk dovolj, a zagotovo še ni ničesar konec. Do konca je v igri še 20 točk, zato bo treba zmagovati tudi v prihodnje," pravi Dolenec, ki je bil s sedmimi zadetki skupaj z Manojlovićem najboljši strelec tekme.

Po zmagi s plus sedem so Velenjčani kar žareli. Hvaležni so tudi bučni podpori svojih navijačev, ki so proti koncu tekme popolnoma nadvladali celjske. Med bolj zaslužnimi za zmago, izkazal se je predvsem v prvem polčasu, je bil Marko Bezjak: "Pokazala se je individualna kvaliteta posameznikov. Tukaj imam v mislih predvsem Dolenca in Manojlovića, ki sta nas vlekla v drugem polčasu. V vratih smo imeli odličnega Gajića in nastala je razlika. Mogoče so se Celjani malenkost prehitro predali. Velikokrat smo že zmagali v Zlatorogu, a s tako razliko še nikoli. Ne vem, kaj nas je neslo po igrišču, vsi smo bili polni energije." 25-letni srednji zunanji je po tekmi pohvalil tudi obe navijaški skupini: "Pripravili sta res izjemno vzdušje." Čeprav so razliko pred Celjem povečali na pet točk, je pri napovedovanju prvaka previden tudi Bezjak: "Vse imamo v svojih rokah, ne smemo pa si privoščiti "kiksa" proti kaki slabši ekipi. Če bomo nadaljevali v podobnem ritmu, na koncu ne bi smeli imeti težav.

Ne spreglejte