Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
22.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 22.49

8 let

B. Varlec: Bile smo preveč statične

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenke so le stežka premagale Italijanke, ki sodijo v drugi kakovostni rokometni razred. Pa vendarle zmagi se ne gleda v zobe, pohodu proti Euru 2010 se nadaljuje.

Ivica Rimanić, slovenski selektor: "Najbolj važno je, da smo dobili to tekmo! Resnično sem pričakoval, da bo težko, a da bo tako težko, si nisem mislil. Videli ste sami, ko zgrešimo toliko priložnosti, ko ne delujejo skupaj obramba in vratarka, ko se nam v napadu dogajajo nenavadne stvari, je težko. Vseeno moram čestitati dekletom. Morda bi bilo drugače, če bi imeli kakšen trening več, ali pa če bi igrali kakšno trening tekmo. Na koncu je važno, da smo zmagali, nič drugega me ne zanima."

Sergeja Stefanišin, vratarka Slovenije: "Dobro, da smo na koncu zmagale in osvojile dve točki glede na to, kako nam je kazalo sredi tekme. Italijankam smo dovolile njihovo 'indijansko' igro, same pa nismo pravilno reagirale. Glede na to, da smo bile že v izgubljenem položaju, moramo biti srečne, da smo po šestdesetih minutah domov odnesle takšen rezultat. Bilo je težko, saj smo jih dolgo časa lovile, izgubile moč, a v končnici vendarle stisnile ter zmagale."

Barbara Varlec, igralka Slovenije: "Zelo sem vesela, da smo na koncu zmagale in uresničile, kar smo si zastavile. Če bi izgubile, bi bil to za nas dvakratni poraz. Od prve minute naprej se nismo držale dogovorov, premalo smo sodelovale v obrambi, v napadu pa bile preveč statične v igri brez žoge. To moramo do naslednje tekme popraviti in se pokazati pred domačimi gledalci v čim lepši luči."

Maja Šon, igralka Slovenije: "Mlačno smo začele tekmo, čeprav smo se prej 'napalile', motivirale, imele veliko željo po zmagi. Mislim, da nas je slab uvod v tekmo – zgrešen 'penal', vratnica, izgubljena žoga - potegnil v niz slabe igre. K sreči nas je Barbi (Barbara Varlec, o.p.) vlekla naprej. Bile smo nesigurne v obrambi, na koncu pa smo pokazale našo trdo igro ter se oddolžile za neodgovornost v napadu skozi celotno tekmo. Pokazale smo, da vseeno znamo igrati odgovorno v odločilnih minutah. To tekmo bo po eni strani potrebno hitro pozabiti, po drugi strani pa iz nje potegniti dobre stvari ter se kaj naučiti iz napak. Želim si, da popravimo vtis v Sloveniji. V to verjamem, saj se zavedamo, da to danes nismo niti malo bile me, prave."

Ne spreglejte