Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 8. 2016,
2.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Bojan Tokić Namizni tenis Rio 2016

Nedelja, 7. 8. 2016, 2.07

6 let, 6 mesecev

Tokić pred eminentno publiko brez spodrsljaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Bojan Tokić | Foto Stanko Gruden, STA

Foto: Stanko Gruden, STA

Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić je uspešno začel nastope na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. V 1. krogu je ugnal Iranca Noshada Alamiyana s 4:1 (8, -7, 4, 5, 9). V 2. krogu ga čaka Poljak kitajskega rodu Zengyi Wang.

V izenačenem prvem nizu je Iranec v uvodu izkoristil svoj izredno neugoden servis in povedel s 4:2, nato pa je pobudo prevzel Tokić, pri 8:6 prvič povedel za dve točki, na koncu pa po napaki tekmeca na servisu niz dobil s tremi točkami naskoka. Manjši šok je sledil v drugem nizu, ko je Iranec prisili Tokića v napake in dobil niz pri sedmih točkah,

Pritisk si ustvarja sam

"Nervozen sem bil že sinoči. Te tekme nisem želel izgubiti, kar me ni sram povedati. Ta atmosfera in pritisk, ki si ga ustvarim sam, me naredita nervoznega. V dvorani za trening izgleda vse perfektno, a ko prideš v to dvorano, ko prideta sodnika, se prižge kamera in semafor, je to nekaj drugega, noge niso tako lahke, slabo zadeneš žogico, kakšno udariš za hrbtom in je res vse drugače," je slabši drugi niz pojasnil 34-letni reprezentant in dodal, da ga zelo veseli to, kar kaže na treningih.

Na tekmi je vedno težje kot na treningih, pravi Tokić. | Foto: Stanko Gruden, STA Na tekmi je vedno težje kot na treningih, pravi Tokić. Foto: Stanko Gruden, STA

Imel je imenitne navijače

A Novogoričan si poraza pred eminentno publiko enostavno ni smel privoščiti. Nekajkrat so bili glasni na tribuni navijači iz Trebnjega, ki mrzlično čakajo rokomet, zanj je navijala nekdaj odlična namiznoteniška igralka Polona Čehovin Sušin, ki zdaj dela na mednarodni zvezi, pa tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in celo ministrica Maja Makovec Brenčič, ki si je pred tem ogledala tudi strelski nastop Žive Dvoršak in plavalca Damirja Dugonjića.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec je samozavesten, vedel je, da je boljši od Iranca. | Foto: Stanko Gruden, STA Najboljši slovenski namiznoteniški igralec je samozavesten, vedel je, da je boljši od Iranca. Foto: Stanko Gruden, STA

"Tekmo je danes odločila moja kakovost"

V naslednjih dveh nizih je Tokić tudi ob podpori navijačev popolnoma nadigral levorokega tekmeca iz nekdanje Perzije. Ta je sicer še enkrat pokazal zobe v petem nizu, ko je povedel z 9:7, sledila pa je odlična serija slovenskega reprezentanta, ki je izkoristil že prvo zaključno žogico.

"Kaj posebnega ni bilo. Tekmo je danes odločila moja kakovost. Sem boljši od njega in v zelo dobri formi. Bilo pa je težko, saj ima odličen servis in vedel sem, da na svoj servis ne smem zgrešiti in to je bilo najtežje," je še pojasnil vedno zgovorni Tokič, preden je odhitel na doping kontrolo.

S Poljakom kitajskega rodu, ki ga čaka v drugem krogu, ne igra rad, a ga je že premagal. | Foto: Stanko Gruden, STA S Poljakom kitajskega rodu, ki ga čaka v drugem krogu, ne igra rad, a ga je že premagal. Foto: Stanko Gruden, STA

Zdaj je na vrsti Kitajec s poljskim potnim listom

Izkušeni Tokič, ki kruh služi v Nemčiji, je bil zelo vesel predvsem svoje forme, saj je v Braziliji na treningu premagal celo tretjega in šestega igralca s svetovne lestvice Kitajca Xu Xina in Japonca Juna Mizutanija. "To je bilo le na treningu," še pravi Slovenec, ki že tretjič zaporedoma nastopa na igrah.

A zdaj opozarja na nevarnega naslednjega tekmeca s Kitajske, ki brani barve Poljske, "Nerad igram z njim. Od štirih tekem je dobil tri, je višje postavljen od mene, a zadnjo tekmo februarja v Katarju sem dobil jaz. Tam sem prebil led in to je to, kar mi daje samozavest. Mislim, da lahko tukaj premagam marsikoga, predvsem pa si želim pokazati najboljše, kar znam, kam pa me bo to pripeljalo, bomo videli na koncu."

 

Ne spreglejte