Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 5. 2012,
11.43

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ulična košarka

Ponedeljek, 21. 5. 2012, 11.43

8 let, 2 meseca

Ulični košarkarji začeli z boji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Deveto sezono Samsung ulične košarke so minuli vikend odprli ulični košarkarji na Prešernovem trgu in Stritarjevi ulici. V moški konkurenci je najbolje začela ekipa Ačkbalab.

Ačkbalab, Hudobivnik in Milič zmagovalci sobote

Prizorišče prvega od šestih turnirjev Samsung ulične košarke je bil ljubljanski Prešernov trg. V toplem sončnem sobotnem dnevu so se pod obroči bili pravi boji za mesto najboljše moške ulične ekipe, ki se bo po koncu vseh šestih turnirjev uvrstila na Prvo uradno svetovno prvenstvo FIBA 3na3 v Atenah. Najbolj trdoživa ekipa, ki se je na koncu sobotnih bojev veselila prve letošnje turnirske lovorike, je bila ekipa Ačkbalab Tatoo Wall (Robi Abramovič, Gregor Jakhel Kolarevič, Mirko Stambolija, Gašper Jeromen, Drago Brčina). Fantje, ki so ostali najbolj zbrani vse do konca, so v finalu z 18:12 ugnali ekipo Iščemo sponzorja (Rok Vrečič, Simon Finžgar, Adin Kavgič, Petar Vujovič, Gašper Kromar). Prav slednji košarkarski tim, sicer zmagovalci sezone 2009 in 2010, je poskrbel za veliko presenečenje dneva, saj so že v drugem krogu izločilnih bojev izločili aktualne prvake, igralce Bwin.com Probasket 3x3, ki so lansko leto zmagali tudi na prestižnem moskovskem turnirju. Ob zmagi in prvih 100 točkah je član ekipe Ačkbalab Robi Abramovič povedal: "Zelo sem ponosen na svojo ekipo, sploh zaradi borbenosti, ki jo je prikazala na tem turnirju."

Sobotni košarkarski dan je minil tudi v znamenju tekme med igralci zavoda Zarja in zavoda Naprej, ki se posvečata ljudem s poškodbami možganov. Na sporedu sta bili še tekmovanji v zabijanju in metanju trojk. Najbolj mirno roko pri metanju trojk je imel Matic Hudobivnik, najboljši v metu izza črte 6,75 že leta 2008, 2009 in 2010. Pri zabijanju je bil najatraktivnejši Tijan Milič, ki je z zabijanji navduševal že v preteklih sezonah.

Nedelja v znamenju članic, kadetov, mladincev in košarkarjev na vozičkih

Letošnji ljubljanski košarkarski turnir je potekal dva dneva, in sicer so se v nedeljo pomerile še članice, kadeti, mladinci in košarkarji na vozičkih. Turnir igralcev košarke na vozičkih je bil sploh prvi tovrsten turnir v Evropi, kar nekaj košarkarjev, ki je pokazalo svoje veščine na Prešernovem trgu, bo med 24. in 30. junijem zastopalo slovenske barve na Evropskem prvenstvu košarkarjev na vozičkih skupine B v Laškem. Na vrh so se zavihteli člani ekipe Green Dragons (Anton Zakrajšek, Milan Slapničar in Mič Ostojič, Gregor Gračner). Med članicami je slavila ekipa mladih deklet z imenom Lino Lada (Ines Kerin, Dženita Novi, Tjaša Unverdorben, Sara Osmanbegovič, Kristina Verbole), pri kadetih so se zmage veselili Veterani (Grega Bukovič, Roman Mevc, Aljaž Šupej, Jan Kosi, Matic Sever), pri mladincih pa ekipa The Winners (Nejc Iskra, Domen Demšar, Matej Krmel, Tjaž Rotar).

Naslednjo priložnost za nabiranje točk v Samsung državnem prvenstvu bodo ulični košarkarji in košarkarice imeli že čez dva tedna, ko se bo 2. junija serija nadaljevala v Novem mestu.

Ne spreglejte