Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 6. 2012,
10.41

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 6. 6. 2012, 10.41

8 let, 2 meseca

Tekači na speedway štadionu v Krškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V prihodnjih dneh bodo po Sloveniji zopet potekale številne rekreativne tekaške prireditve, občina Krško bo ob 535. obletnici pridobitve mestnih pravic priredila tek za vse generacije Krško teče 2012.

Pretekli vikend so imele svoj tekaški praznik Brežice, tokrat pa bodo Spodnjeposavci v sklopu praznovanja občine Krško priredili športno-rekreacijski dogodek, na katerem se bodo lahko preizkusili tekači vseh starosti. Športno društvo Posavje kot promotor, pobudnik in organizator skrbi za razvoj športa med Krčani in v soboto, 9. junija, prireja prvo tekaško prireditev Krško teče 2012. Na športnem dogodku se bodo udeleženci lahko pomerili v štirih tekih, prilagojenih starosti tekačev in njihovim sposobnostim. Tekaško prireditev bodo odprli osnovnošolci, ki se bodo ob 10.00 podali na razdalje med 400 in 1200 metrov. Ob 10.50 bo sledil Cici tek za najmlajše, ki bodo tudi v spremstvu staršev tekli na 200-metrski razdalji.

Za nekoliko starejše bo ob 11.15 sledila 4,6 kilometra dolga preizkušnja na Teku za vsakogar, istočasno pa bo potekal vrhunec prireditve, na katerega se bodo podali bolj vzdržljivi tekači, in sicer bo na sporedu 10-kilometrski Valvasorjev tek. Na najdaljši preizkušnji se bodo tako moški kot ženske pomerili v šestih starostnih kategorijah, tekli pa bodo po primestni coni Krškega in zadnje metre odtekli tudi v ciljnem krogu speedway Štadiona Matije Gubca v Krškem. Posebnost krškega teka bo tudi ta, da bodo tekači lahko tekmovali v ekipnih tekih na 10 kilometrov. Ekipo sestavlja pet članov, med katerimi mora biti ena predstavnica ženskega spola. Na vse teke se morate prijaviti, in sicer to lahko v predprijavi storite še danes, 6. 6. 2012 do 20.00. Zamudniki pa se boste lahko prijavili tudi na dan prireditve med 8.30 in 9.45 na štartno-ciljnem prostoru na speedway štadionu v Krškem. Prijavnina za osnovnošolske teke bo znašala 5 evrov, za ostala teka posameznikov pa 15 evrov.

Ne spreglejte