Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 9. 2012,
13.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rekreacija

Torek, 25. 9. 2012, 13.48

8 let

Rok za prijave na Ljubljanski maraton se počasi izteka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dober mesec nas loči do največjega slovenskega tekaškega praznika, ko bo več tisoč tekačev preplavilo ljubljanske ulice. Vsi, ki še oklevate s prijavo, imate le še pet dni časa za ugodnejšo štartnino.

Čeprav je do 17. Ljubljanskega maratona, ki bi glede na dosedanji trend prijav utegnil biti najbolj množičen, še več kot mesec dni, se rok za prijave nezadržno bliža. Še pred zadnjim dnem, ko bodo organizatorji sprejemali prijave, 10. oktobrom, pa lahko vsi, ki še niste na seznamu udeležencev, izkoristite ugodnejšo prijavo. In sicer boste za prijave do 30. septembra odšteli 35 evrov, medtem ko bo prijavnina po tem datumu znašala 70 evrov, zato bo verjetno v naslednjih petih dneh število prijav še korenito naraslo.

Do danes je na tekaški praznik, ki bo potekal 27. in 28. oktobra, prijavljenih več kot 14.500 tekačev, ki prihajajo iz 46 držav in ki se bodo udeležili tekov na 42, 21 in 10 kilometrov. Če tej številki dodamo še trenutno število osnovnošolcev, srednješolcev in najmlajših, ki se bodo podili na Lumpijevem teku, pridemo do številke 15.500. To pomeni, da je že mesec dni pred tekom na Ljubljanski maraton prijavljenih več tekmovalcev, kot jih je teklo pred štirimi leti. Tudi zadnji dnevi pred prvim rokom prijav, ko se je prijavilo 4.100 tekačev več kot v enakem obdobju lani, kažejo na to, da bi letos po ljubljanskih ulicah lahko teklo več kot 18.500 tekačev (število lanskih udeležencev). Da bi rekord udeležbe lahko padel, meni tudi direktor Ljubljanskega maratona Gojko Zalokar: "Po lanskoletni rekordni udeležbi, ko je v dveh dneh na ljubljanskih ulicah teklo skoraj 18.500 tekačev in tekačic, organizatorji pričakujemo, da se bo število udeležencev 17. Ljubljanskega maratona približalo magični meji 20.000."

Ne spreglejte