Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2012,
10.03

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 18. 9. 2012, 10.03

8 let, 6 mesecev

Roglič osvojil tudi "Metliško črnino"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Pretekli vikend je bil na sporedu nov kolesarski vzpon, tokrat so v Beli Krajini kolesarji pedala vrteli na Vzponu na Krašnji vrh. Najhitreje sta ciljno črto prečkala Primož Roglič in Alenka Novak.

Kolesarski vzponi se vrstijo teden za tednom in skoraj ne mine vikend, da ljubitelji vrtenja pedal ne bi prišli na svoj račun. Tudi pretekli vikend ni bilo nič drugače, saj je Kolesarsko društvo Metlika v sodelovanju s Kolesarskim klubom Metliška Črnina priredilo 2. Kolesarski vzpon na Krašnji vrh.

Kolesarje je na štartu na Trgu svobode (Grajsko dvorišče) pričakala 9,6-kilometrska, na kateri so morali premagati 330 metrov višinske razlike. V idealnih vremenskih razmerah se je z vzponom, ki je udeležence popeljal mimo Partizanskega trga, Vinogradniške ceste, Svržakov do odcepa za Slamno vas in nato do cilja na Krašnjem vrhu, najbolje spopadel Primož Roglič. Nekdanji smučarski skakalec je nepremagljiv na domala vsakem vzponu, na katerem se pojavi. Maraton Alpe Scott, Juriš na Vršič in Vzpon na Nanos je le nekaj letošnjih dirk, na katerih je slavil. Roglič je v cilj nedeljske tekme prikolesaril s časom 17:25 in tako za 20 sekund ugnal vso konkurenco. Na drugo mesto 7,7-kilometrskega tekmovalnega vzpona se je zavihtel Gregor Lah, najboljšo trojico je zaključil Uroš Brinc. Rekord proge kljub odlični vožnji Rogliča ostaja v lasti lanskoletnega zmagovalca Mirana Cveta, ki je na premiernem vzponu na Krašnji vrh ciljno črto prečkal s časom 16:06.

V ženski konkurenci se je suverene zmage veselila Alenka Novak, ki je s 330 metri višinske razlike in 9,6 kilometri opravila s časom 20:54 in tako postavila ženski rekord proge. Skoraj tri minute za njo je v cilj prišla lanskoletna zmagovalka Vida Ceglar, na najnižjo stopničko je stopila Marta Ivanušič.

Organizatorji so bili tako z vremenom kot izvedbo kolesarske dirke zadovoljni, pričakovali so le nekoliko večjo udeležbo (na štartu se je zbralo 97 tekmovalcev). Na koncu prireditve so izžrebali tudi srečnega dobitnika majice kolesarskega kluba Astana, ki jo je podaril in podpisal Belokranjec Jani Brajkovič, ki ga ne letošnjem vzponu ni bilo, saj pedala vrti na svetovnem prvenstvu na Nizozemskem.

Ne spreglejte