SiolNET. Sportal Rekreacija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po slabem mesecu nov rekord Slovenske planinske poti

4

termometer

Slovenski ekstremni gorski tekač Marjan Zupančič je novi rekorder teka po Slovenski planinski poti od Maribora do Ankarana.

Pot je pretekel v sedmih dneh, osmih urah in desetih minutah ter tako za tri ure in 15 minut izboljšal rekord Klemna Trilerja, ki ga je postavil 8. avgusta letos.

"Če bi me kdo v tem trenutku vprašal, ali bom še kdaj pretekel slovensko Transverzalo, bi odgovoril, da ne, vendar to ne pomeni, da je to moj zadnji tek. Še zlasti ne zdaj po rekordnem času," je kmalu po prihodu v cilj dejal 44-letni Zupančič, ki je po manj kot mesecu spet rekorder najtežje slovenske gorske tekaške preizkušnje.

"Zelo sem utrujen, imam žulje, neprespan sem, toda ves trud je zdaj poplačan. Najprej se moram spočiti, nato pa bom načrtoval nove podvige," je še dejal tekač iz Bohinjske Bistrice, ki je leta 2013 s progo opravil v osmih dneh, 14 urah in 45 minutah. Zanimivo, da je tudi takrat rekord prevzel Trilerju.

Slovenska planinska pot ali Transverzala je planinska pot od Maribora do Ankarana. Razteza se čez večino slovenskega gorskega sveta. Slovenska planinska pot je bila prva vezna pot v Alpah. Po njenem zgledu so jih začeli urejati tudi v drugih alpskih regijah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin