Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 5. 2012,
12.08

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 31. 5. 2012, 12.08

8 let, 5 mesecev

Po atensko vozovnico v mesto državnih prvakov šele prihodnji vikend

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Deveta sezona Samsung ulične košarke se bo po Ljubljani nadaljevala v mestu aktualnih državnih prvakov, a bodo igralci pod koše zaradi slabih vremenskih razmer stopili šele v soboto, 9. junija.

Po uvodu v deveto sezono Samsung ulične košarke, ki so jo košarkarji odprli pred dvema tednoma v Ljubljani, se bi serija v soboto, 2. junija, morala nadaljevati v Novem mestu. A dolenjska prestolnica bo morala do uličnega košarkarskega utripa še nekoliko počakati, saj je zaradi napovedanega slabega vremena prireditev prestavljena na 9. junij.

Drugi vikend junija se bo torej košarkarska karavana preselila v Novo mesto, kjer bodo igralci ulične košarke prišli na svoj račun v športnem parku Loka od 10.00 dalje. Zopet se bodo delile točke za skupni vrstni red v prvenstvu, ki bo moške članske zmagovalce popeljal na prvo uradno svetovno prvenstvo FIBA 3x3, ki bo v grški prestolnici potekalo med 23. 8. in 26. 8. 2012. V Ljubljani so v novo sezono najbolje vstopili igralci ekipe Ačkbalab Tatoo Wall.

Turnir v Novem mestu ne bo štel le za skupno zmago in Atene, pač pa bo zmagovalce med člani popeljal na mednarodni julijski turnir v švicarski Lozani, od koder bo prvo mesto vodilo na masters v Madridu. To bo tudi zadnje sito kvalifikacij, ki bo odločilo o štirih potnikih na turnir svetovne turneje v Miami. Torej več kot dovolj privlačnih izzivov, da se prijavite in preizkusite svoje košarkarske sposobnosti.

Na novomeškem dnevu ulične košarke 9. junija bo program članske, ženske, mladinske in kadetske košarke obogaten s spremljevalnim programom, na katerem se bodo najmlajši spoznali z osnovami košarke, mirne roke bodo morali imeti metalci trojk, trike zabijanj pa bodo prikazali tudi najboljši zabijalci.

Ne spreglejte